Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Týden akcí na Východní Moravě

Týden akcí na Východní Moravě

20. 8. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Pomalu končící léto se nijak neprojevuje na nabídce akcí na Východní Moravě. Ta zůstává nadále velmi pestrá.

K prohlídkám stále láká zámek v Napajedlích na Zlínsku. Návštěvníci se můžou seznámit s historickými sály, cestopisnou Výstavou Afrika nebo jedinečnou výstavou Filmové žně, která mapuje film 30. a 40. let 20 století. Navíc je možné si posedět na příjemné zámecké zahrádce a občerstvit se zámeckými lahůdkami. Prohlídky v Zámku Napajedla probíhají denně od deseti do 16 hodin, v nabídce jsou i čtvrteční noční prohlídky, ta nejbližší se uskuteční 23. srpna od 20 hodin.

Za příjemným hudebním zážitkem, umocněným klidným prostředím, je možné se vydat do lázeňských Luhačovic. Ve čtvrtek 23. srpna se zde od 16 hodin uskuteční Kolonádní koncert Pěveckého sdružení slezských učitelek z Opavy.

Kroměříž láká v pátek 24. srpna na exotiku. Na Velkém náměstí vystoupí na závěr Dožínek od 19:30 umělecký soubor z daurské autonomní oblasti MORIN DAWA (vnitřní Mongolsko). Nabídne exkluzivní galaprogram složený z tradičních písní a tanců, které představují zvyky a písně Daurů, ale také velkou tradici šamanismu. „Soubor je v České republice na týdenním turné a díky podpoře Čínského velvyslanectví v Praze vystoupí i v Kroměříži. Kromě exkluzivního galaprogramu se zúčastní tradičního dožínkového průvodu,“ sdělil Jiří Králík, ředitel místního Domu kultury. Vstup na koncert je zdarma.

Do „hanáckých Atén“ jak se Kroměříži přezdívá, se vyplatí přijet i v sobotu 25. srpna. Na nádvoří Arcibiskupského zámku vystoupí od 18 hodin mužský pěvecký sbor z Mutěnic a moravská cimbálová muzika Grajcar z Dolních Bojanovic. Vstupné na koncert stojí 100 korun.

Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti odstartuje v sobotu už 16. ročník akce nazvané Veteráni moravským Slováckem. Start „historiků“ je naplánovaný na 11 hodin, letošní trasa vede přes Boršice, Osvětimany a Ježov do Kyjova. Po asi dvouhodinové přestávce na náměstí v Kyjově vozidla odstartují ve 14 hodin směrem na Milotice, Vracov, Vlkoš, Kelčany, Ježov, Vřesovice, Osvětimany, Boršice až do Uherského Hradiště, kde je cíl celé jízdy.

Premiéru má nově vybudovaná cyrilometodějská poutní cesta z Velehradu na sv. Antonínek. První poutníci po ní vyrazí v sobotu 25. srpna před polednem z Velehradu, do večera dojdou do Ostrožské Lhoty, kde přenocují, aby se zúčastnili nedělní Děkovné pouti na sv. Antonínku. www.maticevelehradska.cz

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zve v sobotu na Zahrádku v dědině, uskuteční se ve Valašské dědině. V programu vystoupí i soubor Závršan.

V bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Sv. Hostýně se v neděli 26. srpna uskuteční tradiční velkolepá Orelská pouť. Pontifikální mše svatá začne v 10 hodin na venkovním oltáři u baziliky.

Více nabídek akcí v regionu najdete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz