Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Den medu a medoviny v Archeoskanzenu: už v sobotu

Den medu a medoviny v Archeoskanzenu: už v sobotu

20. 8. 2012 - MODRÁ – Archeoskanzen Modrá na Uherskohradišťsku zve v sobotu 25. srpna od 13 hodin na tradiční Den medu a medoviny. Zlatým hřebem bohatého programu bude již osmý ročník koštu medovin, do kterého je přihlášených více než padesát vzorků od tuzemských i zahraničních včelařů. Jeho začátek bude ve 14 hodin.

„Medoviny předem hodnotí nezávislá komise a vítězi udělí titul „Král medoviny“, který si naposled odnesla Trnavská společnost Apimed za slovenskou medovinu. Zvlášť se budou hodnotit i medoviny ochucené. Nabídneme k ochutnání také medy, z nichž vyberou ten nejchutnější sami návštěvníci,“ prozradil za pořadatele správce skanzenu Lubomír Sláma.

Pro nejmenší jsou připraveny soutěže o zajímavé ceny, jízda na koni, hod kopím o titul „Modřanské žihadlo,“ i dospělé jistě pobaví pohádky O Budulínkovi a O Červené Karkulce podle Zdeňka Svěráka se známými písněmi Jaroslava Uhlíře v podání dětského divadelního souboru Cimpr z Kyjova. „Součástí programu bude též jarmark s medem, medovinou, výrobky z medu, medovým pivem, včelími produkty ale i keramikou a dalším zbožím,“ doplnil Lubomír Sláma.

Zájemci z řad včelařů a výrobců medovin, kteří mají zájem své výrobky prezentovat, mohou své vzorky zaslat nebo osobně doručit na Obecní úřad v Modré, Modrá 170, 687 06 Velehrad nebo přímo na pokladnu archeoskanzenu. Med – vzorek minimálně 0,2l, medovina – vzorek 1litr – může být i více vzorků. Více informací na tel 724 178 591 Lubomír Sláma nebo archeoskanzen@email.cz

Majitelé zaslaných vzorků obdrží u vstupu od pořadatelů volnou vstupenku.

Zajímavosti:
Den medu a medoviny je stejně starý jako Archeoskanzen. Prvním vítězem se stal Václav Hromčík z Nivnice s medovinou Elisa. Nejvíce titulů „Král medoviny“ získal Antonín Přílučík z Jalubí. Největší návštěvnost akce byla v roce 2010 v počtu 1500 návštěvníků.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz