Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Tip na akci: Otevření degustační expozice Salonu vín 2019

Tip na akci: Otevření degustační expozice Salonu vín 2019

01. 02. 2019 - V sobotu 2. února se pro veřejnost otevře degustační expozice Salonu vín 2019. V té se pro letošní rok představí 101 nejlepších moravských a českých vín.

Ochutnávat je bude možné až do prosince v historickém sklepení valtického zámku. V kolekci samozřejmě nechybí ani letošní absolutní Šampion – Rulandské bílé, Collection 1508, pozdní sběr, ročník 2017 ze Zámeckého vinařství Bzenec.

Návštěvníkům se v kolekci představí 71 bílých, 26 červených, 2 růžová a 2 jakostní šumivá vína. Nejúspěšnějšími odrůdami letošního ročníku jsou Ryzlink rýnský s 21 zastoupeními, dále Ryzlink vlašský s 10, Rulandské modré s 8, Sauvignon a Rulandské bílé se 6 a Frankovka a Veltlínské zelené s 5 zastoupeními. Nejčastěji se v letošním Salonu vín setkáme s ročníkem 2017 se 45 víny, dále ročníkem 2015 s 34 víny a ročníkem 2016 se 17 víny. Nejstarší víno v letošním Salonu vín je z roku 2009.

Vítězové jednotlivých kategorií:

* Nejvyšší ocenění, tedy titul Šampiona a vítězství v kategorii bílých suchých a polosuchých vín bylo uděleno vínu Rulandské bílé, Collection 1508, pozdní sběr 2017 ze Zámeckého vinařství Bzenec.

* V kategorii bílých polosladkých vín porota nejvýše ohodnotila Pálavu, výběr z hroznů 2017 z vinařství Hanzel s.r.o.

* Jako nejlepší v kategorii bílých sladkých vín porota ocenila Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2017 z Vinařství U Kapličky s.r.o.

* V kategorii růžových vín a klaretů uspělo Rulandské modré rosé, výběr z hroznů 2017 z vinařství Štěpán Maňák.

* Nejlepším vínem mezi červenými suchými a polosuchými se stalo Rulandské modré, výběr z hroznů 2015 z vinařství Jiří Radocha.

* V kategorii jakostních šumivých vín si nejvyšší ocenění vysloužilo víno Louis Girardot brut, jakostní šumivé víno s.o. 2013 ze společnosti BOHEMIA SEKT s.r.o.

* Cenu za nejlepší kolekci vín získala společnost VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s.

Salon vín – národní soutěž vín ČR je nejvyšší soutěží vín v ČR. Pořádá ji Národní vinařské centrum, o.p.s., a jako jediná soutěž vín u nás má oficiální garanci profesní svazové organizace – Svazu vinařů ČR. Ročník 2019 je již 19. ročníkem.


Zdroj: Tereza Melišová, Omnimedia s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz