Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ŘEZAČI RÉVY VINNÉ SE TENTO PÁTEK UTKAJÍ V SEDLECI U MIKULOVA

ŘEZAČI RÉVY VINNÉ SE TENTO PÁTEK UTKAJÍ V SEDLECI U MIKULOVA

20. 02. 2019 - O titul Mistra ČR vřezu révy vinné a unikátní zlaté nůžky budou již tento pátek 22. února bojovat účastníci 15. ročníkuodbornésoutěže vřezu révy vinné. Soutěžící se letos sjedou do areálu vinařství ZD Sedlec u Mikulova.

Akci pro nejlepší řezače již tradičně pořádá Svaz vinařů ČR a společnost BS vinařské potřeby.

Na osmdesát soutěžících se v pátek v 8:00 hodin ráno potká v areálu Zemědělského družstva Sedlec u Mikulova, aby na přilehlé vinici poměřili síly v netradiční disciplíně. Posuzuje se v ní umění a šikovnost vinařů, jejichž úkolem je co nejlépe ořezat keře révy vinné. Osmičlenná odborná porota bude opět hodnotit nejen kvalitu a čistotu řezu, ale také architekturu keře a počet oček. K rychlosti soutěžících se přihlíží pouze v případě nerozhodných výsledků.

Řezači budou i letos soutěžit ve dvou hlavních kategoriích – ELITE pro ženy a muže nad 21 let a JUNIOR pro studenty do 21 let. „Účastnici kategorie ELITE se utkají v řezu odrůdy Rulandské šedé, pro juniory je připravena vinice s odrůdou Dornfelder,“ uvádí Miloš Balga, jednatel společnosti BS Vinařské potřeby a dodává, že obě vinice byly vysazeny vroce 2009 a jsou vedené rýnsko-hessenským způsobem.

V průběhu celého dne bude připravený pro přítomné vinaře i diváky doprovodný program, jehož součástí budou kromě prezentace vinařských pomůcek a vybavení, opět také odborné přednášky Pavla Pavlouška a Patrika Burga na téma „Zelené práce ve vinici ve světle klimatických změn“. Zajištěna je také degustace místních vína stylové občerstvení.

Kromě hlavní výhry, zlatých vinohradnických nůžek od partnera soutěže Bahco, jsou pro ty nejlepší připraveny i další hodnotné ceny –kvalitní vinohradnické náčiní Bahco nebo zapůjčení vozu značky FORD. Akce se koná za podpory Jihomoravského kraje a obce Sedlec. Dalšími partnery jsou společnosti Kubota, Eika, Agrotec a další.

Program bude zahájen v 8.30, kdy budou soutěžící seznámeni s pravidly a přesunou se do vinohradu. Samotná soutěž započne v 9 hodin, nejprve v kategorii Elite, následována Juniory. Blok odborných přednášek přijde na řadu od 10:30 hodin. Kolem 13:30 hodin budou vyhlášeni a odměněni vítězové soutěže v obou kategoriích.

Přihlášky je možné zasílat až do 21. února na marketing@vinarskepotreby.cz, v případě volných míst i v místě konání akce. Kapacita soutěže je omezená 85 účastníky.

Harmonogram akce:

7.30 -8.30 registrace soutěžících

8.30 přesun do vinohradu autobusem

9:00 začátek soutěže (kategorie Elite, následně kategorie Junior)

10:30 odborné přednášky - téma Zelené práce ve vinici ve světle klimatických změn

13:30 vyhodnocení soutěže, předání cen

 

Zdroj: Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz