Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Dnes je Palačinkový den

Dnes je Palačinkový den

05. 03. 2019 - Palačinky už dávno nejsou jen rychlým a jednoduchým pokrmem pro děti, jak tomu v našich končinách bývalo. Jde o světový trend v gastronomii, který nabízí neomezenou možnost kombinací chuťových i vizuálních vjemů.

Pro svou jednoduchost a zároveň širokou škálu možností přípravy, i dochucení zvolenou náplní, si tato pochoutka zaslouží svůj den. Oslavte s námi #palacinkovyden! Palačinkový den připadá vždy na úterý před Popeleční středou, tedy na den před velikonočním půstem, kdy si podle tradice ještě naposledy před následujícími 40  dny můžete rozmazlit chuťové pohárky a dopřát si něco opravdu dobrého na zub.
Letos připadá na dnešek 5. března. Podělte se v tento den se svými blízkými právě o vaši nejoblíbenější variantu dokonalé palačinky a opravdu  si tento sváteční den vychutnejte. Základem dokonalých palačinek jsou určitě čerstvé suroviny a fantazie – rozhodně se však neobejdete bez  kvalitní  pánve.

Recept na prvotřídní palačinky s ananasem:
1 dávka těsta na palačinky (250 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 140 g hladké mouky)
6 silných koleček čerstvého ananasu
třtinový cukr smíchaný s mletou skořicí
3 lžíce másla
Postup
Podle tradičního receptu na palačinky připravte 6 palačinek. Kolečka ananasu obalte v připravené směsi třtinového cukru a skořice. V pánvi přepusťte máslo, přidejte ananas a zprudka opečte. Položte palačinky na servírovací talíř, do každé vložte nakrájené kolečko ananasu, přelijte máslem a ozdobte čerstvým sezónním ovocem.

Značka Tefal pro vás 5. 3. 2019 připravila Palačinkový den jak se patří – připravte svou dokonalou palačinku, postněte fotku na Instagram, přidejte hashtag #PalacinkovyDen a označte @TefalCZ a @Honorczsk
Oba kanály musíte také sledovat. Výherce s nejhezčí fotkou podle našeho výběru získá zbrusu novou palačinkovou pánevExpertise. Fotku s největším počtem lajků oceníme  mobilním telefonem Honor Play. Soutěž trvá do konce března.

Zdroj: Lenka Šimůnková, TEFAL
Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz