Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnosti mandloní a vína si užije celá rodina

Slavnosti mandloní a vína si užije celá rodina

07. 03. 2019 - Food festival Slavnosti mandloní a vína ovládne v sobotu 23. března Hustopeče.

Toto jihomoravské město leží mezi Brnem a Břeclaví a kromě vinařství s dlouholetou tradicí se může pochlubit také raritou –největšími mandloňovými sady ve střední Evropě.

Svůj sváteční den mandloně oslaví opět velkolepě a ožije náměstí, vinařská ulice Na Hradbách i cesta do mandloňových sadů. Dukelské náměstí se promění v jeden velký jarmark převážně mandlových produktů, kterému bude vévodit gastro zóna s restauracemi nabízejícími pokrmy s mandlemi.

Také hlavní pódium bude patřit kuchařskému umění. Svoji šikovnost předvedou amatérští cukráři v soutěži o nejlepší mandlový dezert a velcí jedlíci zase budou muset spořádat mandlové dobroty v co nejkratším čase.

Program myslí i na děti, pro které bude k dispozici historický kolotoč nebo například dílničky se zajímavými rukodělnými úkoly.

Jedinečná odměna je čeká také přímo v mandloňových sadech. Pokud splní po cestě úkoly na čtyřech stanovištích, dostanou v cíli ručně malovanou knížku s pohádkou o Hrozínku a Mandličce nebo Hustopečské omalovánky, a samozřejmě také sladkost na doplnění energie.

Zkrátka nepřijdou ani rodiče. Čtyři zastávky lemující trasu do sadů postupně v režii myslivců, rybářů, Spolku všehoschopných či Ranče Valkýra nabídnou posilnění v podobě dobrého jídla i pití a tekutá mandlová odměna čeká na všechny dospělé účastníky rovněž v cíli u rozhledny.



Těšit se můžou také milovníci dobrého vína. V ulici Na Hradbách otevřou sklepy místní vinaři a patřit jim bude také nádvoří renesančního domu U Synků. Na náměstí se zase bude podávat Hustopečské městské víno, které doplní skvělé variace pokrmů restaurací. A nezklameme ani ty, kteří dávají přednost pivu. V Hustopečích se bude točit mandlové!

Celý den zpestří kulturní program. V dopoledních hodinách vystoupí žáci místních škol a folklórních souborů a odpoledne se na pódiu představí Petr Varmuža a Eager Swingers nebo Tomáš Kočko s orchestrem, chybět nebude ani cimbálová muzika.

Chcete vědět víc? Sledujte naše webové stránky www.slavnosti-mandloni.cz nebo událost Slavnosti mandloní a vína na FB profilu města Hustopeče.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz