Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ve Znojmě byla otevřena Expozice pivovarnictví

Ve Znojmě byla otevřena Expozice pivovarnictví

19. 03. 2019 - Nově s celoročním provozem Expozice pivovarnictví, která ve Znojmě v areálu pivovaru sezónně funguje od roku 2016, otevírá návštěvníkům své brány 18. března.

Díky opravám dalších prostor, které přes zimu probíhaly, bude expozice nově přístupná celoročně.

„Vybudovali jsme nově pokladnu, takže návštěvníci si vstupenku zakoupí přímo v expozici, což dosud nebylo možné, vstupenku si kupovali v turistickém informačním centru. Věříme, že díky většímu komfortu přilákáme více návštěvníků,“ říká starosta Jan Grois. Pro zavedení celoročního provozu byl vybudován nový systém topení pro udržení stálé teploty. Ten zajistí, že exponáty trpící vlhkem nebudou muset mimo sezónu do depozitáře. Celkově město do těchto oprav investovalo 1350000 korun.
„Změna se kromě celoročního provozu týká také časů samotných prohlídek. K dispozici jsou dva typy – komentovaná a volná. Pro skupiny turistů nabízíme možnost individuálních časů prohlídek,“ doplňuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která expozici provozuje.

Návštěvníci  mohou  zhlédnout  například  káď  na  výrobu  kvasu,  ve  které  jsou  umístěny obrazovky  s videosekvencemi, technologii původního zařízení varny z roku 1930 a další zajímavosti z tradice výroby piva ve Znojmě.

Prohlídky nejsou určeny jen pro dospělé, svůj koutek si zde najdou i děti. Ty se zase můžou těšit na úkoly s pivní kvasinkou. Veškeré informace o prohlídkách a provozu naleznete na www.expozicepivovarnictvi.cz.

Expozici pivovarnictví provozuje Znojmo ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem a společností Heineken od roku 2016. Nachází se v ulici Hradní v areálu bývalého pivovaru, který je nejen vstupní branou k nejcennějším památkám města, rotundě svaté Kateřiny a znojemského hradu, ale je také čím dál atraktivnějším místem pro turisty i pro místní obyvatele. V letošním roce se areál pivovaru dočká dalšího zkrášlení. Společnost Vinotrh s.r.o. zde začne budovat degustační galerii vín a kavárnu s vinárnou, Znojemský městský pivovar vybuduje restauraci se zahrádkou a město se pustí do zádlažby ulice Hradní, kam vloni uložilo nové inženýrské sítě.

Zdroj: Karel Semotam, Znojemská  Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz