Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

LÍSKA slaví 12. narozeniny

LÍSKA slaví 12. narozeniny

20. 03. 2019 - Pomáhá lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví. Ve čtvrtek 21. března oslaví LÍSKA své 12. narozeniny.

Od roku 2007 poskytuje informace a vzdělávání  v oblasti  environmentální výchovy,  vzdělávání  a  osvěty  (EVVO) ve  Zlínském kraji.  Narozeniny si připomenou ve všech 11 členských organizacích, například výsadbou keřů lísky, vycházkami do přírody, programy pro děti i dospělé, nebo dny otevřených dveří s fairtradovým a regionálním občerstvením.

„Členové LÍSKY, lidé i organizace, tvoří jedinečné společenství. Sdílejí informace a zkušenosti, realizují společné projekty, vzdělávací programy a kampaně se zaměřením na environmentální výchovu,  udržitelný  rozvoj a  podporu  místní  udržitelné ekonomiky. V posledních letech  jsme přinesli  do  regionu  na  podporu  environmentální  výchovy  a  osvěty  více  než  15 milionů korun. Nejvíce  náš  přínos  vnímají  učitelé a  koordinátoři  EVVO ve  školách,  odborná  veřejnost v neziskových organizacích  a  úřadech.  Těší  nás  velký  počet  návštěvníků osvětových akcí  a kampaní,dětí  a  žákůna  výukových  programech, exkurzích, soutěžích,  pobytových  akcích  a táborech,“ řekla předsedkyně LÍSKY Iva Koutná.

LÍSKA koordinuje pět regionálních  osvětových kampaní. Tematicky jsou zaměřeny na ptactvo, přírodní zahrady, stromy, fair trade a místní udržitelnou ekonomiku. „Každý rok připravíme více než pět desítek   rozmanitých akcí  a  programů  pro  děti  i  dospělé, včetně  akreditovaných vzdělávacích akcí,  exkurzí a kurzů pro  pedagogy“, doplnila  Iva  Koutná. „V loňském roce LÍSKA připravila specializační  studium  pro  koordinátory  EVVO  a již  18.  ročník  Krajské  konference o environmentální  výchově,  během  které  byly uděleny i   Ceny EVVO   v 10   kategoriích, http://www.liska-evvo.cz/doc/krajska-konference

Ve  Vsetíně   jsme  připravili v květnu 2018 XV. Den  pro  přírodu  a  řemesla, http://www.liska-evvo.cz/doc/regionalni-vzdelavaci-akce a  v září  na Dni Zlínského kraje Farmářskou stezku a festival řemesel. “Jednou zhlavních činností LÍSKYje poskytování informací. V kraji od roku 2005 funguje jedinečný informační systém, který využívá elektronickou rozesílku (v databázi je 1.320 odběratelů), webové stránky a sociální sítě. Spolek má rozsáhlou knihovnu i vlastní ediční centrum Oříšek, ve kterém vyšlo  více  než  170  metodických  listů  pro  pedagogy,  listy skřítka  Lískáčka  pro  rodiče  s dětmi, publikace  a  metodiky, různé  osvětové  plakáty,  diáře  a 12 čísel oblíbených tematických novin Poctivě vyrobené.

 

Zdroj: Mgr. Yvona Koutná, LÍSKA, z.s.
Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz