Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnostním poklepáním na základní kámen byla v pivovaru Radegast zahájena stavba nové plechovkové linky

Slavnostním poklepáním na základní kámen byla v pivovaru Radegast zahájena stavba nové plechovkové linky

27. 03. 2019 - V pivovaru v Nošovicích byl dnes za účasti generálního ředitele Plzeňského Prazdroje Granta Liversage, manažera pivovaru Radegast Ivo Kaňáka, starosty Nošovic Jiřího Myšinského a dalších hostů položen základní kámen nové plechovkové linky.

Investice  za víc  než  600 milionů  korun zahrnuje  i stavbu centrálního skladu o výměře 10 tisí cm2. Spuštění plechovkové linky se plánuje na únor 2020. Plechovková linka vyroste  v areálu pivovaru  Radegast  v Nošovicích v místech,  která mají příznivci značky spojena s oslavou správně hořkého piva – Radegast  dnem. „Před dvěma lety  jsme  dokončili  novou  stáčecí  plechovkovou  linku  v Plzni  a  letos  investujeme  do  té v Nošovicích. Reagujeme tak na  zvyšující se  zájem spotřebitelů  o naše  produkty,“ uvádí Grant Liversage, generální ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj.

Kapacita  linky  bude  60  tisíc plechovek  za  hodinu, 200 až 300 tis hl za rok, a bude vyrábět nápoje  ve  čtyřech  různých  variantách  (330,  400,  500,  550  ml). Aby  byla  zajištěna bezproblémová  expedice  sortimentu  z plechovkové  linky,  je  součástí  projektu  i výstavba nového centrálního skladu o rozloze zhruba dvou fotbalových hřišť. Technickou zvláštností linky je, že veškeré stočené pivo bude na své cestě na paletách ze stáčíren  do nového skladu  překonávat  výškový  rozdíl  6  metrů  soustavou  výtahů. „Důvodem  výstavby  linky a centrálního  skladu  je  rostoucí  poptávka  po produktech Plzeňského  Prazdroje  i  zájem obalení  v plechu  díky  jeho  praktičnosti. Do  plechovek  by  se  v Nošovicích  měly  stáčet především  značky  Radegast  a  Birell,“ říká Ivo  Kaňák,  manažer  závodu  Radegast a vedoucí projektu.

V tuto  chvíli byly zahájeny přípravné stavební práce, probíhají úpravy povrchu a posléze je na  řadě  výstavba  konstrukce  skladu. Samotná  instalace  plechovkové  linky  je  v plánu od listopadu a v závěru tohoto roku by měla být uvedena do provozu. Její produkty by se tak měly objevit na trhu na začátku roku 2020, který bude zároveň velkým milníkem pro značku Radegast - oslaví totiž 50 let od založení pivovaru.

 

Zdroj: Ing. Andrea Čeřovská, Crest Communications Ostrava s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz