Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VELIKONOCE NA VALAŠSKU

VELIKONOCE NA VALAŠSKU

05. 04. 2019 - Velikonoce na Valašsku – to jsou tradiční velikonoční a jarní zvyky v podání folklorních souborů, velikonoční jarmark s řemeslnými ukázkami a šmigrust s programem.

Přijďte přivítat svátky jara a prožít neopakovatelnou sváteční atmosféru!
Na prodloužený velikonoční víkend připravuje Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm již řadu let tradiční třídenní pořad Velikonoce na Valašsku.

Bílá sobota bývá vyhrazena jarmarku lidových řemesel s bohatou nabídkou velikonočního zboží. Jsou to zejména nejrůznějšími technikami zdobené kraslice, pomlázky, keramika, košíkářské zboží, vizovické pečivo, dřevěné a textilní výrobky, nechybějí ani tradiční velikonoční pokrmy – mazance, beránci, zapečené klobásky. K dobré pohodě bude vyhrávat cimbálová muzika Pazúr a Kotár.

Jarní a velikonoční zvykosloví předvedou ve svých vystoupeních na Hod boží velikonoční i o Červeném pondělí folklorní soubory Malý Radhošť a Radhošť, Valašský vojvoda a Ostravička. K dobré pohodě budou vyhrávat cimbálové muziky Jánoš, Javořina, Radegast a Soláň. V Billově chalupě nabídnou hospodyně jarní polévku.

Text: PR
Foto: Jan Kolář

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz