Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnosti chřestu a vína

Slavnosti chřestu a vína

09. 04. 2019 - Vůně linoucí se ze specialit vybraných restaurací, slunce odrážející se v orosené sklenici lahodného vína, kouzla známých šéfkuchařů, rozmanitý hudební program - tohle vše, a mnohem více, si budou moci užít návštěvníci 25. ročníku Slavností chřestu a vína, které se budou konat 17. –19. května 2019 v Ivančicích.

Nejen, že bude na Slavnostech možné zakoupit čerstvý chřest z Českého chřestu od Hostína u Vojkovic, ale již upravený chřest bude možné ochutnat také u regionálních restaurací, které si připraví ve svých menu rozličné variace úprav této zdraví prospěšné a v současnosti velmi oblíbené zeleniny.

Na minulých ročnících mohli návštěvníci degustovat chřestové speciality slané i sladké – chřest s různými druhy mas, chřestové polévky nebo i chřestovou zmrzlinu či chřest jako součást dezertu.

Na loňských Slavnostech byla k zakoupení také chřestová limonáda a chřestové pivo. Sommeliér Pavel Chrást i na ročník 2019 nasnoubí k menu restaurací víno, které si návštěvníci vyzvednou a vychutnají přímo v gastrozóně.

Na rozkvetlém nádvoří ivančické radnice proběhne za doprovodu cimbálové hudby po celý víkend prezentace více než dvaceti moravských vinařství a návštěvníci se budou moci zapojit do praktických ukázek snoubení jídla a vína, které měly na loňském ročníku velký úspěch. Slavnosti nabídnou také bohatý hudební program. V sobotu si mohou návštěvníci přijít poslechnout například Barboru Polákovou s kapelou nebo cestovatelskou show Vandráci Vagamundos Pavla Lišky a Jana Révaie. V neděli je na programu mimo jiné bubenická show s brazilským zpěvákem a tanečnicemi v podání Ritmo Factory nebo například The Tap Tap. Své si v programu naleznou i příznivci jazzu, swingu a dechové hudby.



Na Slavnostech chřestu a vína myslí pořadatelé i na rodiny sdětmi – dětem patří celá zóna s dětským programem. Malí návštěvníci se mohou těšit na pohádková divadelní představení, skákací hrad a další program připravený místními spolky. K dispozici je rodinám i ivančický Family Point. Kuchařské pódium ovládne v sobotu odpoledne šéfkuchař Petr Stupka, jehož hostem bude herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová. V neděli pana Stupku doplní šéfkuchař Přemek Forejt, který si svým gastronomickým uměním a osobitým projevem na loňských Slavnostech okamžitě získal celé publikum.


Těšíme se na vás! Chvála chřestu a vínu!
www.slavnostichrestu.cz

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz