Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Květnový Festival vína VOC Znojmo láká na skvělá vína i novinky

Květnový Festival vína VOC Znojmo láká na skvělá vína i novinky

24. 04. 2019 - 11. ročník Festivalu vína VOC Znojmo, ve kterém se snoubí víno, folklor a gastronomie, se blíží!

Ve středu 8. května budou moci návštěvníci Horního náměstí ve Znojmě ochutnat nově zatříděná vína vinařů VOC Znojmo, se skleničkou v ruce  se  budou  moci  potulovat  i  v odrůdových ulicích a ti největší šťastlivci si z festivalu  odnesou  opravdu  lákavou  cenu – roční vinnou rentu.

Pro jarní květnové dny si nemůžete vybrat lepší místo než právě Znojmo! A  na  jaké  novinky  se  letos  mohou  návštěvníci  těšit?  „Jedna  změna  bude  patrná  na  první  pohled:  Horní náměstí  proměníme  ve  sklepní  uličku,  což  bude  určitě  atraktivnější  než  klasické  stánky  s vínem.  Druhou novinkou je  vedle tradičního losování o ceny i soutěž o hlavní cenu, roční vinnou rentu, tedy 52 lahví vína VOC Znojmo. Rok do dalšího festivalu v 2020 tak některým z návštěvníků krásně uteče,“ vyjmenovává nové taháky festivalu předseda VOC Znojmo František Koudela.

A jak  bude  soutěž  o  roční  vinnou  rentu  probíhat?  „Jedna  vlna  soutěže  odstartuje  8.  dubna  na  našem Facebooku, takže doporučujeme sledovat profil VOC Znojmo. Přímo na festivalu pak budeme soutěžit tak, že  vylosovaní  návštěvníci  musí  mít  umístěnou  fotografii  z festivalu   na   Instagramu   pod   hashtagem #vocznojmo. Navíc absolvují vylosovaní návštěvníci s moderátorem malý kvíz a ten nejlepší vyhrává vinnou rentu,“ doplňuje Koudela. Losování o hlavní cenu proběhne v 17:00.

Program  festivalu  opět  nabídne  folklor  ve  všech  podobách.  Ve  Znojmě  vystoupí  jak  místní  cimbálové muziky,  tak  hosté – například Ženičky a Klebetnice z Hluku  nebo  balkánský temperament  v  podání  Shum Davar. 

Součástí  festivalu  budou  i  odrůdové  ulice,  díky kterým  ožívá  celé centrum  Znojma. I  letos  se  tak návštěvníci  mohou  těšit  na  Sauvignonovou  ulici,  Ryzlinkový  trh  a  Veltlínské  náměstí.  Všechna  tři  místa budou mít vlastní hudební program v podání cimbálových muzik.

Festival doplní ochutnávka regionální gastronomické speciality – Pohořelického kapra připraví přední nejen znojemské hotely a restaurace na několik způsobů. Během festivalu lze navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na ulici Kollárova ve Znojmě.

Připraveni jsou organizátoři festivalu také na rodiny s dětmi – malé  ratolesti si budou moci hrát v dětském koutku. V provozu bude také Vinobus VOC Znojmo. Vstup na festival je zdarma. Degustace jsou placené.

Více informací k Festivalu vína VOC Znojmo naleznete na stránkách www.vocznojmo.cz.

 

Zdroj: VOC Znojmo, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz