Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Žáci předvedli své gastronomické umění na Velvyslanectví ČR v Rakousku

Žáci předvedli své gastronomické umění na Velvyslanectví ČR v Rakousku

02. 05. 2019 - „Velvyslanectví České republiky ve Vídni hostilo významné osobnosti a žáci SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o., kteří se starali o jejich obsluhu, měli opět možnost dokázat, že jsou do svého budoucího profesního života skvěle připraveni,“...

…zhodnotil vedoucí učitel odborných předmětů Bc. Martin Benda jednu z řady akcí, jež s budoucími profesionály na poli gastronomickém pravidelně zaštiťuje.

Tato se konala na počest díla Leopolda Koželuha, uznávaného dvorního skladatele a kapelníka na dvoře Josefa II., rodáka ze středočeských Velvar, jenž si co do věhlasu nezadal s nejslavnějšími vídeňskými jmény. Slavnostnímu koncertu, který se konal 9. dubna 2019 v Karlskirche ve Vídni, byla přítomna řada významných hostů z politické, diplomatické, hospodářské, církevní a krajanské komunity.

„Žáci oboru Kuchař-číšník připravovali pro hosty slavnostní čtyřchodový oběd servírovaný v moderním pojetí včetně servisu aperitivu, vybraných moravských i rakouských vín a kávy.

Své znalosti, dovednosti, schopnosti, zkrátka všechny klíčové kompetence skvěle využili v praxi. Uplatnili zásady společenského chování, techniku složité obsluhy, komunikaci s hosty různých národností. Je prostě radost pozorovat profesionalitu našich žáků a vidět jejich skvěle našlápnutou budoucnost,“ s úsměvem doplnil Mgr. Libor Hanzal, ředitel SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

Zdroj: Mgr. Ludmila Karpíšková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz