Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ve Zlínském kraji je zájem o ruskou klientelu

Ve Zlínském kraji je zájem o ruskou klientelu

8. 9. 2012 - ZLÍN – Velmi pestrý program měla nedávná návštěva generálního konzula Ruské federace Andreje Jevgenjeviče Šaraškina na Východní Moravě. Jejím hlavním cílem byla prezentace ekonomického a turistického potenciálu Zlínského kraje a posouzení možnosti spolupráce našich a ruských subjektů.

Také proto byla iniciátorem a realizátorem akce Centrála cestovního ruchu Východní Moravy.
„Počet ruských turistů přijíždějících do našeho kraje již dva roky strmě roste, navíc ruský trh je ohromný a perspektivní. Naší snahou je nastavit pro podnikatele v cestovním ruchu prvotní vazby a kontakty pro využití tohoto potenciálu“, vysvětluje význam návštěvy Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Generální konzul Šaraškin si během třídenního pobytu v kraji prohlédl světoznámou likérku R. Jelínek ve Vizovicích, lázeňské a wellness hotely v Luhačovicích, poutní místa Svatý Hostýn a Velehrad. Měl možnost poznat zručnost sklářů ve Strání - Květné i historické prostory zámků Nový Světlov či Strání.

Při setkání se zástupci luhačovických hotelů ocenil pan Šaraškin kvalitu a pestrost nabídky pobytů pro zdraví, odpočinek či aktivní trávení volného času. „Udělal jsem si zcela jiný obrázek o Luhačovicích. Již je nevnímám jako malé lázeňské městečko, ale jako komplexně vybavený rekreační resort, který umí léčit děti i dospělé, má skvělou nabídku wellness pobytů, uspokojí milovníky sportu a pobytu v přírodě. Kvalita prostředí a služeb je výborná. Velký potenciál vidím také v duchovní turistice, kterou reprezentuje především Velehrad. A zcela jistě budou moji krajané nadšeni z překrásných zámků, které svádějí například k uspořádání úžasné svatby“, podělil se o své dojmy generální konzul Šaraškin.

„O ruskou klientelu máme rozhodně zájem. Ruská federace je země, která není zasažena evropskou ekonomickou stagnací, a věříme, že najdeme partnera, který bude schopen ruské klienty do regionu směřovat“ hodnotí průběh jednání Roman Taťák, zástupce resortu Luhačovice.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz