Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ORFEU CAFÉS ESPECIAIS – EXCELENCE BEZ KOMPROMISŮ

ORFEU CAFÉS ESPECIAIS – EXCELENCE BEZ KOMPROMISŮ

01. 05. 2019 - PR - Mainstream podle nás nikdy nebyla cesta vpřed, a tak jsme se v záplavě místních pražíren rozhodli vydat opačným směrem. Představujeme Vám výběrovou kávu, která má rytmus Samby doslova v každém zrnu.

ORFEU vzniklo v roce 2005 v horách státu Minas Gerais na farmě Sertãozinho, která má již více jak 70 letou tradici v pěstování té nejlepší kávy.

Obr. Pražení je v ORFEU homogenní proces, jemuž předchází trojitý výběr velikosti, hmotnosti a barvy sklizených zrn.

Ve stejném roce zde byla také nainstalována klimatizovaná pražící a balicí linka vybavena těmi nejmodernějšími technologiemi, které zaručují výjimečnou kvalitu konečného produktu. Tím dochází k logickému uzavření výrobního cyklu a ORFEU se tak stává soběstačným unikátem na trhu kávy. Dnes je značka ORFEU uznávána jako jedna z nejlepších na světě a může se pochlubit systémem řízení jakosti ISO 9001: 2008 a také systémem sociálního a environmentálního managementu UTZ.

Výrobky Farem Orfeu pravidelně vítězí na prestižních soutěžích jako je Cup of Excellence (26x), Aroma BSCA 2018 (4x) nebo Coffee of the Brazil (2x), kde získaly 2x za sebou 1. místo.

Otázka pro manažera pražení ORFEU, Wagnera Trevisana

Obr. Wagner Trevisan, manažer pražení ORFEU

Ze kterého místa na světě je káva podle vás nejzajímavější a proč?

Jednoznačně region Sul de Minas, v Brazílii. Je to naprosto ideální oblast pro pěstování a kultivaci kávovníku. Půda je zde bohatá na minerály, klima chladnější s nízkou vlhkostí, ale dostatkem slunce po celý rok a bez srážek v období sklizně. Kromě toho káva zraje ve vysoké nadmořské výšce, což zajišťuje její vynikající vyváženou chuť a aroma. Naše 3 farmy (Sertãozinho, Rainha a Laranjal) patří k nejvýše položeným v Brazílii s průměrnou nadmořskou výškou 1300 metrů. Navíc na farmě Sertãozinho kávu také pražíme a balíme, což nám zaručuje dokonalý přehled nad celým procesem a podle nás je to i hlavní důvod proč si naše káva zachovává čerstvost a svěžest.

www.orfeu.cz

FB OrfeuCafesCZ

IG OrfeuCafesCZ

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz