Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

„Čím jste chtěli být?“ ptají se v novém koktejlovém menu

„Čím jste chtěli být?“ ptají se v novém koktejlovém menu

09. 05. 2019 - Plnou parou do říše fantazie a dávných představ! Přesně tímto směrem přednedávnem otočili kormidlo v Baru, který neexistuje, a to prostřednictvím nového koktejlového menu.

Nabídka o 22 originálních drincích platí v populárním brněnském podniku od začátku minulého týdne.
V pořadí osmé koktejlové menu magazínového formátu se jmenuje „Chtěl bych být“ a obsažené
drinky skutečně reprezentují rozličná povolání, nad nimiž lidé v průběhu života přemýšlejí, nebo spíše ve většině případů sní. Kromě Letušky, Archeologa, Zahradníka či Baletky na lístku najdete také Čaroděje, Bohyni, Rytíře nebo Ochutnávače čokolády.

Na přípravě koktejlů pracoval kolektiv barmanů poslední tři měsíce, samotné téma vysněných
povolání ale vzniklo někde jinde – v kanceláři finančního oddělení Lidí z Baru. „Vyplatilo se nám
diskutovat s lidmi, kteří nejsou poznamenaní každodenní prací za barovým pultem a přemýšlením nad tvorbou drinků. Stačí jedno slovo a už chytnete ten správný směr,“ pochvalují si hlavní autoři menu, Rudolf Forman a Kristýna Vysloužilová, spolupráci s širokým týmem Lidí z Baru.

Téma „Chtěl bych být“ navíc rezonuje duší spousty kolegů obsluhujících v Baru, který neexistuje jejich hosty. „Chtěli být lékaři nebo právníky, ale skončili tady a kroutí za barem svou čtvrtou, pátou sezónu.

Přestože šli do světa s úplně jinou představou,“ poukazuje Kristýna Vysloužilová na přiléhavost
použitého tématu.

Po mixologické stránce s novým koktejlovým menu v Baru, který neexistuje nevybočují z dlouhodobě prošlapávané cestičky lemované současnými trendy, ale zároveň si zachovávají hodně z klasického amerického stylu. „Snažíme se naplnit koncept sto let starého American baru a odlišit se pomocí svěžího přístupu k našim podomácku vyrobeným ingrediencím. Ctíme jednoduchost a v případě tohoto menu také odlehčené letní chutě. Koktejly tak obecně obsahují trochu méně alkoholu, jsou sladkokyselé a ovocné, prostě přizpůsobené vedrům, která nás čekají,“ říká Rudolf Forman.

Mezi zajímavé použité ingredience vyráběné v barové laboratoři Lidí z Baru patří čajové likéry, pasta
z avokáda a jalapeños papriček, ovocné cordialy, melounovo-okurkový shrub nebo infuze vermutu
heřmánkem a meruňkami. Lístek obsahuje také tři nealkoholické koktejly: Kosmonauta s již
zmiňovaným shrubem, Jasnovidce z estragonového sirupu a Zahradníka, jenž kombinuje pyré ze
zelených jablek, jalovec, koriandr a celerovou Zázračnou limonádu.

Poprvé od založení podniku se mění také stálá nabídka barových burgerů. U všech tří provedení
zůstává 180gramová porce vyzrálého hovězího masa, mění se však další přísady okurkový relish,
slaninová majonéza nebo mexický salát pico de gallo.

Z menu „Chtěl bych být“ budou moci hosté Baru, který neexistuje vybírat následujícího přibližně půl
roku. Tištěný náklad magazínu činí čtyři tisíce kusů a je volně k rozebrání.

Zdroj: Michael Lapčík, Lidi z Baru

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2019, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz