Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Masarykova cukrárna

Masarykova cukrárna

10. 05. 2019 - Sladká první republika s vůní kávy. Téma maturitního projektu, které si vybraly studentky čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus ze znojemské střední školy na Přímětické ulici.

Průvodkyněmi cukrárnou z dob prvního prezidenta Masaryka byly Julie Konečná, Belinda Kuchťáková, Anna Mikolášová, Markéta Rucká, Nikola Šalomounová a Nikola Šilhartová.

Dívky pojaly celý projekt jako výbornou příležitost pro simulaci kavárny a cukrárny z 30. let a její porovnání se současností. Při samotné realizaci, která se konala 6. prosince 2018 v rámci již tradiční vánoční výstavy, nechyběl ani dobový nábytek či typické oblečení, které servírky za první republiky nosily. Součástí byl i raut plný sladkých dezertů, kde jste mohli ochutnat například medovník, jablečný závin, vanilkový dort, oreo koláč nebo vynikající vánoční cukroví. Studentky podávaly různé druhy káv. Nechyběla zde ani tradiční Melta a čaje. V nabídce byly i typické druhy současnosti, jako jsou Latté a Cappuccino.

Návštěvníci si mohli prohlédnout malou výstavku tehdejší výbavy kuchyně a mnoho dalších předmětů té doby.

„K realizaci maturitního projektu jsme si pozvaly žáky ZŠ Želetice, kteří si u nás mohli vyzkoušet několik disciplín, za které byli následně bodově ohodnoceni a oceněni malými dary, diplomem a certifikátem,“ říká studentka Markéta Rucká.

Celý projekt se nesl v uvolněné atmosféře, kterou ještě dokreslovala hudba ze starého gramofonu.

 

Zdroj: Mgr. Kateřina Kotoučová

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz