Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zvěřina v kuchyni po celý rok

Zvěřina v kuchyni po celý rok

22. 05. 2019 - Zvěřina má v české kuchyni výjimečné postavení. Jedná se o jednu z nejkvalitnějších biopotravin živočišného původu. Díky specifické chuti a regionálnímu charakteru se stává neodmyslitelnou součástí moderní gastronomie.

Tento trend můžeme sledovat na food festivalech, farmářských trzích a degustačních menu předních šéfkuchařů nebo u nejsledovanějších food blogerů. Pokud dosud nevíte, kde tuto tradiční českou surovinu získat, přijměte pozvání do Míškovic na Kroměřížsku do firmy VENISON CZ.  Zde zvěřině rozumí a věnují se jí s náležitou péčí.

Firmu založil Petr Gregorovič, který se obchodem se zvěřinou zabývá od roku 2006.

„Ke zvěřině mě přivedl můj koníček – myslivost. Začínal jsem v pronajatých prostorách v Přerově, a postupně se mi povedlo vybudovat síť dodavatelů po celé České republice. Zprvu jsme obchodovali pouze s ulovenou zvěří v kůži. Okruh dodavatelů se rozšiřoval, a tím i množství vykoupené zvěře. V loňském roce se naše obchodní aktivity rozrostly na 60 výkupních míst a vykoupili jsme přes 350 tun zvěře, což je pro představu téměř 10 000 ks jelenů, daňků, srnců, muflonů a divočáků.“

Majitel firmy měl ale vizi – rozšířit svůj obchod a dostat zvěřinové produkty více na český trh a hlavně mezi koncové zákazníky. K tomu bylo zapotřebí vlastní zpracovny zvěřiny s prodejnou.

Rok 2018 byl v historii firmy přelomový. Byla dokončena výstavba nového areálu firmy v Míškovicích a došlo ke splnění snu, který se zrodil někdy před deseti lety. Dnes zde najdete provoz, který disponuje nejmodernějšími technologiemi pro zpracování masa. Zpracovaná zvěřina končí na talířích nejen v Česku a na Slovensku, ale také v Rakousku, Německu či v Itálii. „Trh se neustále rozšiřuje a zájem je nejen v západních zemích Evropy, ale i na severu – například v Norsku nebo na Islandu,“ dodává Petr Gregorovič.

Součástí areálu je i firemní prodejna, kde si můžete koupit zpracované maso a různé zvěřinové produkty, jako například paštiky a klobásy. Kompletní sortiment všech druhů zvěřiny je zde dostupný po celý rok, a tak VENISON CZ dělá z této exkluzivní kuchařské suroviny běžně dostupnou součást našeho jídelníčku.

Nemusíme vařit zvěřinu pouze podle tradičních receptů našich babiček, jako je divočák se zelím nebo se šípkovou pro sychravé podzimní večery. Připravme si třeba daňčí osso buco, nebo v létě na grilu jelení burger či mufloní steak.

Náš TIP! Právě v tuto dobu (od 16.5.) začíná nová lovecká sezóna srnčí zvěře. Pokud chcete skutečně čerstvou chlazenou zvěřinu, neváhejte a navštivte prodejnu firmy VENISON CZ v Míškovicích.

www.venison.cz

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz