Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

4 DNY POTEČE PIVO PROUDEM PIVNÍ KOŠT VE ZLÍNĚ

4 DNY POTEČE PIVO PROUDEM PIVNÍ KOŠT VE ZLÍNĚ

21. 05. 2019 - Hospůdka Zelenáčova šopa ve Zlíně je známa širokou nabídkou nekomerčních pivních speciálů, jež zde můžete ochutnat. Kromě hudebních koncertů, které se zde celoročně pořádají, se na jaře můžete těšit i na pivní košt.

Na ten letošní – jarní, který se koná ve dnech 5. až 8 června, nás pozval Martin Juřík, organizátor akce.

Jak vlastně probíhá košt? Může člověk vypít, co zmůže?

Košt bude trvat 4 dny. Jestli se nepletu, tak je v pořadí již devatenáctý. Pokud dopřeje počasí budeme mít před hospodou rozšířenou i zahrádku. Čepujeme souběžně na 18 kohoutech, vše je zásadně do sklenic (žádné kelímky) a host si může zvolit zda 0,3 nebo 0,5 l. Na koštu platí speciální měna tzv. Šopák. Šopáky si zakoupí účastník na hlavním baru a pak už jen chodí a směňuje je za pivka dle výběru.

Kolik druhů piva na pivním koštu lidé ochutnají?

Během 4 dnů se na čepu vystřídá cca 60-80 různých piv z více jak 30ti minipivovarů celé ČR.

Z pivovarů bych jmenoval,  Mazák-Dolní Bojanovice , Matuška - Broumy, Permon- Sokolov, Hanácký pivovar- Olomouc, Primátor - Náchod , Topolský pivovar, Clock – Potštejn, Bad Flash, Malenovický švec, Beskydský pivovar Ostravice, Albrecht Frýdlant a další.

Máte i piva ze zahraničí?

Ano, bude možné ochutnat i pivka ze zahraničí. Německo, Skotsko, Belgie, Polsko - to je poslední dobou velice zajímavé v růstu minipivovarů. Některá zahraniční piva budou i v lahvové podobě.

Jaké zajímavé pivo budete mít letos v nabídce?

Každý den bude nabídka napříč pivními styly. Počínaje klasickou desítkou přes ležáky, polotmavé černé a silnější speciály tedy spodně kvašená piva až piva svrchně kvašená, která jsou v poslední době stále více v oblibě. Krom pšeničných piv naleznete na čepu i piva typu IPA, APA, Stout. Určitě také nějaké ovocné speciály.

Když člověk pije pivo, obvykle mu vyhládne. Budete mít v nabídce i nějaké chuťovky k zlatému moku?

Během koštu bude i kuchyň v provozu a budou připravena jídla teplé i studené kuchyně vhodné především k pivu. Gulášek, výpečky, utopenci, bramborák... Rozhodně se máte na co těšit!

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz