Štamgast & Gurmán

8 zásad pro výběr správného piva do kuchyně

8 zásad pro výběr správného piva do kuchyně

27. 05. 2019 - Používáte při vaření pivo? Poradíme vám, jak na to.

1.    Aby vaření s pivem dávalo smysl, musí být pivo kvalitní a v dobré kondici. Zkyslé staré pivo nebo špatně uvařené pivo nemilosrdně vylijte. Správně pojatá pivní kuchyně má přinášet „božskou harmonii chutí“ a té byste s havarovaným pivem nikdy nedosáhli. Vždy je třeba používat pivo takové, jakého se s chutí i napijete.

2.    Lepší je pivo plnější, silnější, nikoli kvůli obsahu alkoholu, ale aby bylo chuťově výrazné a hutné.

3.    U piv, která si přivezete domů z výletu načepovaná v pivovaru či hostinci do PET lahve, počítejte s minimální životností, výhodnější jsou profesionálně lahvovaná piva s vyznačenou trvanlivostí na obalu.

4.    Lahvové pivo, které použijete při vaření, by nemělo být otevřené déle než několik hodin.

5.    Pivo na vaření by mělo mít ve většině případů pokojovou teplotu.

6.    U piva v kuchyni neplatí „čím více, tím lépe, tak si dopřejme“. Je třeba dodržovat recept a nezvyšovat svévolně dávky, protože přílišná hořkost může pokrm zničit.

7.    Počítejte s tím, že zahřáté pivo výrazně pění, a používejte proto větší hrnce.

8.    V případě světlého ležáku vybírejte raději méně výrazně chmelenou značku a používejte ji pouze při poměrně krátké přípravě.

Zdroj: PR
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz