Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nové školy kávy už i v regionech

Nové školy kávy už i v regionech

06. 06. 2019 - Segafredo Zanetti CR, přední dodavatel italské kávy pro gastronomii a maloobchodní síť v České republice, rozšiřuje působiště své Školy kávy Segafredo do regionů a otevírá školicí střediska v Plzni a Kroměříži.

Škola kávy je určena zejména baristům, ať již začínajícím, kteří se svému řemeslu teprve učí, nebo těm, kteří již mají určité zkušenosti, a chtějí se v přípravě kávy zdokonalit. Kurzy ve škole kávy tedy využívají primárně kavárny pro školení svých baristů. Školu kávy si ale oblíbily i firmy, které nabízejí kurzy jako benefit pro své zaměstnance či jako teambuilding.

Kurzy seznámí účastníky s kávou jako surovinou, s postupy přípravy jednotlivých kávových nápojů i s údržbou kávovaru či etikou práce baristy. Nástavbou pro ty, kteří již přípravu kávy ovládají, jsou pak speciální kurzy Latte Art zaměřené na pěnění mléka a možnosti dekorace před servírováním kávy. Kurzy vedou certifikovaní baristé. Certifikace SCA jsou potvrzením profesionálních kompetencí týmu Segafredo, které předává dále na svých baristických kurzech.

Donedávna působila Segafredo Škola kávy pouze v Praze, jelikož se však koncept kurzů setkal s úspěchem, otevřela letos společnost regionální školicí centra také v Plzni a Kroměříži. Na rozdíl od pražské Školy kávy jsou regionální pobočky určeny výhradně profesionálním baristům partnerské sítě kaváren Segafredo.

Profesionálům i laikům, zkrátka všem milovníkům kávy, otevřou Školy kávy Segafredo v Praze, Plzni i Kroměříži své dveře během podzimních dní otevřených dveří. Návštěvníci se mohou těšit na možnost vyzkoušet si přípravu svého oblíbeného kávového nápoje, zajímavé přednášky o kávě i soutěže o zajímavé ceny. O přesných termínech bude společnost informovat na svých sociálních sítích.

Zdroj: PR
Text: redakčně kráceno
Foto: archiv Segafredo

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz