Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlato a stříbro z německé International Craft Beer Award pro Svijany

Zlato a stříbro z německé International Craft Beer Award pro Svijany

21. 06. 2019 - SVIJANY - Zlatou a stříbrnou medaili si z pondělního vyhlášení výsledků jedné z největších světových pivních degustačních soutěží – Meininger’s International Craft Beer Award – odvezla piva ze Svijan.

V konkurenci 1229 piv z 31 zemí, rozčleněných do celkem 74 kategorií, se ve falckém Neustadt an der Weinstraße prosadila Svijanská Kněžna 13 % (zlato v kategorii tmavé pivo českého typu) a Svijanský Máz 11 % (stříbro v kategorii český ležák plzeňského typu). Verdikt vycházel z hodnocení devadesátičlenné poroty tvořené odborníky z řad pivovarníků, someliérů a senzorických expertů z celkem třinácti zemí.

Soutěž International Craft Beer Award pořádá vydavatelství Meininger Verlag, specializující se na tituly o víně a o pivu, teprve od roku 2014, ale za tu dobu se stala významnou světovou přehlídkou různých pivních stylů. Při hodnocení piva využívá speciálně vyvinutou metodologii ochutnávek přihlášených vzorků. Piva tak nesoutěží navzájem, pro individuální popis jejich vlastností – vzhledu, vůně, chuti a pitelnosti – se využívá stobodová stupnice. Získané ocenění pak doprovází senzorický popis v podobě speciálního diagramu, který může posloužit k zběžnému popisu piva. Mezi letos přihlášenými 1229 pivy byla většina z Německa, 33 procent jich pocházelo ze zahraničí, především z okolních zemí, ale i ze zámoří.

„Za nejdůležitější stále považujeme reakce běžných spotřebitelů a našich fanoušků, ale ocenění od jury 90 odborníků z 13 různých zemí má pro nás samozřejmě velikou váhu. Je dalším důkazem toho, že jsme se před dvaceti lety při záchraně pivovaru vydali správnou cestou, když jsme vsadili na skutečně tradiční výrobní postupy českého piva. Obě nové ceny, ale i spousta dalších ocenění nám v tom dávají za pravdu,“ řekl k tomu sládek Pivovaru Svijany Petr Menšík.

Na fotce: Technolog Martin Knytl a marketingový manažer Michal Matys s oceněním

 

Zdroj: Luboš Spálovský/Temper Communication

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz