Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

O titul Sommeliera Moravy budou bojovat studenti i profesionálové. Přihlásit se je možné už nyní

O titul Sommeliera Moravy budou bojovat studenti i profesionálové. Přihlásit se je možné už nyní

28. 06. 2019 - ZNOJMO - Asociace sommelierů ČR pořádá ve spolupráci se svými partnery již 7. ročník soutěže sommelierů – Sommelier Moravy, který proběhne ve dnech 20. a 21. listopadu v Louckém klášteře v královském městě Znojmě, tedy v jednom z nejvýznamnějších vinařských center jižní Moravy

„Letos opět soutěžíme nejen v tradiční kategorii Junior, která je do 21 let, ale i v kategorii Profesionál. Přihlašování je už spuštěné, tak určitě neváhejte a pojďte zabojovat o titul Sommelier Moravy. Tato soutěž si totiž už získala své renomé,“ říká ředitel soutěže František Koudela. Soutěž se zaměřením na gastronomii, vína, vinařství a vinohradnictví České republiky tak nabídne zajímavé klání nejen mezi začínajícími sommeliery, ale i mezi profesionály.

Kategorie Junior (do 21 let) je určena studentům a absolventům škol se zaměřením na gastronomii, hotelnictví a turismus z celé České republiky. Dále je určen pracujícím v gastronomii, vinařství a obchodu s vínem ve věku do 21 let. Akce je otevřená i pro soutěžící ze Slovenska nebo Rakouska. Kategorie Profesionál (od 21 let) je určena sommelierům, kteří tuto profesi vykonávají aktivně.

„Soutěž Sommelier Moravy je ideální pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet své znalosti a sommelierské dovednosti.

Zaměření testů je postaveno zejména na povědomí o vinařství a vínech z Moravy a z Čech a obtížnost otázek respektuje kategorii Junior (do 21 let) i kategorii Profesionál,“ říká Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR.

„Cílem soutěže je vzbudit v účastnících zájem o naše kvalitní, tuzemská vína a představit odrůdovou různorodost ČR a možnosti snoubení našich vín s různými pokrmy. Zároveň chceme propojit různé generace sommelierů a vytvářet odborné vazby mezi Juniory a Profesionály. Sommelierské přednášky pak účastníkům mohou přinést nové a zajímavé informace na různá témata,“ dodává Ivo Dvořák.

Soutěž se koná ve dnech 20. a 21. listopadu 2019 v Louckém klášteře ve Znojmě. Podrobný program pro soutěžící je k nalezení na webu soutěže. Součástí programu jsou nejen zajímavé přednášky o historii vinařství nebo o sudech a metodě barikování, o roli médií a marketingu ve světě vína, ale i exkurze Louckého kláštera a Znovínu Znojmo. „Podíváme se do návštěvnického centra, obrazové galerie, prohlédneme si vinařské a bednářské muzeum i krásné sklepení. Tady se totiž snoubí krása Louckého kláštera společně s příkladným vinařským marketingem Znovínu,“ doplňuje Koudela.

Soutěž se koná za podpory Vinařského fondu ČR, města Znojma, Jihomoravského kraje a pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana. Garantem soutěže a hlavním organizátorem je Asociace sommelierů České republiky, spoluorganizátorem je spolek VOC Znojmo. Mediálními partnery jsou časopis Sommelier a časopis Wine

& Degustation. Partnery soutěže jsou: Svaz vinařů ČR, Hotel Galant Mikulov, Merlot d’Or, Bacchus, Vinařství Dvořáček LTM, Penzion Krásný sklep Nový Šaldorf a Pulltex.

Více info o celé soutěži na www.sommeliermoravy.cz. Přihlášky do soutěže podávejte přes www.sommeliermoravy.cz/prihlaska. Jako divák či zájemce o přednášky se můžete registrovat přes info@sommeliermoravy.cz (uveďte jméno a e-mail). A jak soutěž probíhá, uvidíte v naší videogalerii na http://www.sommeliermoravy.cz/videogalerie.

 

Zdroj: Mgr. František Koudela, Asociace sommelierů ČR

 

 

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz