02. 07. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží.
Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.
Jogurty, tvarohy, kefír, smetana, ale také obyčejné kravské mléko jsou pravděpodobně nedílnou součástí obsahu vaší lednice. Jsou to suroviny, které jsou plné drahocenných živin, dobře chutnají a dají se kombinovat snad s čímkoliv. Navíc bylo už v řadě studií prokázáno, že napomáhají s hubnutím. Když tedy mlsáte s mléčnými výrobky, není to skoro žádný hřích. Jenom to tedy nepřehánějte s dezerty z tučných alternativ.
Ananasový mléčný koktejl
Potřebujete:
o 500 ml polotučného mléka
o 100 ml ledově vychlazeného mléka na vytvoření pěny
o 1 malá plechovka kompotovaného ananasu
o šťáva z citrónu
o moučkový cukr na dochucení
o led
Postup:
Ananas rozmixujeme s trochou mléka a citrónovou šťávou. Doplníme mlékem, ledem a ještě promixujeme. Nápoj nalijeme do vysokých sklenic a ozdobíme snítkou máty.
Vyzkoušejte také:
Další recepty najdete v našem
Zdroj: Šárka Podlenová, aPRIORI
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.