04. 07 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Zná ho každý Řek. A ten by vám řek, že není lepšího sýru na gril, než je právě Halloumi.
Víte proč? Neroztéká se a má vynikající chuť. A hodí se k zelenině i k masu.
Pokud lidé používají nějaký sýr na gril, spokojí se často s Hermelínem nebo oštěpkem. Přitom je zde řecký sýrový bůh jménem Halloumi.
Tento sýr můžete nakrájet na plátky, ogrilovat a dát jej na zeleninový salát. Chutnat vám bude i ve vegetarinánském hamburgeru. Halloumi je vynikající i jako součást špízu doplněný o pikantní chorizo a zeleninu. Halloumi zkrátka a dobře oživí každou pořádnou grilovačku.
Zdroj: Vemena.cz
Ilustračné foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.