Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vytvořte si originální ledové kostky do limonády, smoothie nebo kávy

Vytvořte si originální ledové kostky do limonády, smoothie nebo kávy

09. 07. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Léto je tu a sním i horké dny. Připravte sobě a vašim blízkým příjemné osvěžení lahodící nejen oku, ale i chuťovým pohárkům.

Povzneste vaše limonády, kávu i drinky na vyšší úroveň díky originálním ledovým kostkám a užijte si léto plné jedinečného osvěžení s celou rodinou a přáteli.

V létě je třeba dbát na pitný režim. Na ten bychom sice měli myslet během celého roku, avšak v době horkých dní je to jedno z hlavních témat. Denně se doporučuje vypít 2 až 3 litry tekutin, při sportu a vysokých venkovních teplotách je pak třeba pít ještě o něco víc. Kontrolovat pitý režim je důležité také u dětí, které mu nevěnují příliš pozornosti. Ideální je pít čistou vodu. Tu lze ochladit několika kostkami ledu, které ze zdánlivě obyčejného pití mohou při troše snahy a fantazie udělat drink „par excellence“.

Už jste někdy zkusili zamrazit do ledu kousky ovoce, zeleniny nebo bylinky? Pokud ne, určitě to letos vyzkoušejte. Je to rychlé, snadné a originálně připraveným drinkem překvapíte nejen děti, ale i návštěvu.

Ovocné kostky pro každý drink

Fantazii se meze nekladou. Do ledových kostek můžete zkusit zamrazit téměř cokoliv.

Z ovoce se hodí to nepoškozené a pevnější jako jsou jahody, broskve, lesní ovoce, rybíz nebo meloun, nebojte se ale ani exotičtějších plodin jako je mango nebo ananas. Použít můžete i ovoce rozmixované nebo třeba vymačkanou šťávu z limety a citrusů. Ledové kostky s kousky ovoce se výborně hodí do obyčejné vody, ledových čajů, domácích limonád i smoothie. Ty skvěle doplní i zamražené ovocné šťávy.

Pokud si vyhrajete s barvami, můžete dosáhnout i dvou nebo více barevných kostek. Stačí tvořítko na led z poloviny naplnit ovocným džusem, nechat zamrazit a poté doplnit šťávou jiné barvy a opět nechat dobře zamrazit.

Zázvor i aloe vera

Čaj i smoothie výborně zchladí kostky ledu s utřeným zázvorem, které jim dodají speciální chuť. Dobře poslouží i aloe vera. To stačí nakrájet na malé kousky a z poloviny zalít vodou. Nejen že se aloe vera ledové kostky hodí do nápojů, ale v případě spálení od sluníčka příjemně osvěží a zchladí i vaši pokožku.

Co zahrada dá

Nebojte se zamrazit ani zeleninu, bylinky nebo květy, vždyť v létě je jich plná zahrada. Ze zeleniny se výborně hodí do vody i limonád okurka, z bylinek pak máta, meduňka, levandule nebo třeba rozmarýn. Než dáte bylinky s vodou zamrazit, jemně je pomačkejte, lépe vám pak nápoj provoní. Chcete oslnit a překvapit vaši návštěvu? Zamrazte do vody barevné jedlé letní květy. Vizuálně, chuťově i aromaticky krásně doplní jakýkoliv vámi servírovaný drink.

Speciální dětská edice

Překvapte děti speciálním letním drinkem. Použít můžete kostky s kousky ovoce nebo ovocnou dření, specialitou jsou i kostky se zamraženými bonbony. To je to pravé letní dětské osvěžení. Zkuste do ledu zamrazit třeba želatinové medvídky Haribo Goldbären. Ty mají rozmanité ovocné příchutě a děti budou ze speciálního pití nadšené. Doplňování pitného režimu bude hned větší zábava.

Zbytky nevyhazovat

Zbyl vám vlednici jogurt, nedopité mléko nebo trocha smetany? Zamrazte je. Mléčné kostky skvěle doplní smoothie, zmrzliny i míchané ovocnéa mléčné nápoje.

Uvařili jste si ráno více kávy? Zamrazte jí. Takové kostky oceníte ve vaší oblíbené kávě, kterou příjemně ochladí, ale nezředí, nebo vkávě ledové. Pokud máte trošku času, zkuste si s kávovými ledovými kostkami ještě trochu vyhrát. Tvořítko naplňte z poloviny kávou a nechte zamrazit, poté doplňte kokosovým mlékem a opět nechte zmrazit. Vzniknou vám tak dvoubarevné kostky, které se hodí do ledové kávy i obyčejného mléka.

Recept na

KRÉM S LENÍM OVOCEM

KÁVU AFFOGATO

a další recepty najdete v našem

RECEPTÁŘI

 

Zdroj: Jitka Pavlová, PR.Konektor

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz