Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Víkend plný gastroakcí

Víkend plný gastroakcí

16. 08. 2019 - VÝCHODNÍ MORAVA - Doslova přeplněný je kalendář akcí třetího srpnového víkendu. Krajské i místní dožínky, vinařské košty, tradiční jarmarky, … a spousta dalších možností, jak chutně strávit volný čas.

Kdo chce zažít dožínky na vesnici, vydá se v neděli 18. srpna do Horní Lidče. Obce Horní Lideč, Lidečko a Střelná připravily tradiční dožínky vycházející z historických záznamů z 19. století. Program zahájí v 9 hod děkovná mše v kostele sv. Václava. Ve 14 hodin se shromáždí účastníci u obrázku Panny Marie a vydají se na pole, kde se uskuteční program s předáním úrody hospodářům a dožatá.

Ve Vsetíně uspořádají v sobotu 17. srpna od 14 hodin na místním zámku a hvězdárně již 9. ročník Templářských slavností. Muzeum regionu Valašsko připravilo vystoupení šermířských skupin, středověkou hudbu, ohňovou show. Také se bude podávat výborný guláš od vyhlášeného šéfkuchaře Karla Jurčíka.

Do vinařské obce Polešovic se vydejte v sobotu 17. srpna na Vinařské slavnosti s otevřenými sklepy, během nichž bude probíhat 12. ročník soutěže TOP víno Slovácka 2019. Bohatý kulturní program je připraven od 13:30 hod, ochutnávky vína s doprovodem cimbálových muzik pak od 17 hodin.

V Kroměříži se budou 16. a 17. srpna slavit Dožínky Zlínského kraje. Páteční program na Velkém náměstí nabídne od 10 hodin pestrý výběr zábavy, folkloru i poučení. V sobotu projde v 10 hod městem dožínkový průvod, vystoupí moravské i slovenské soubory, k vidění bude zemědělská technika. Scházet nebudou ani ochutnávky dobrot z produkce regionu a děkovná mše svatá v chrámu sv. Mořice celebrovaná arcibiskupem Janem Graubnerem.

Na co se můžeme těšit příští týden? Za jediný den se můžete seznámit s gastronomií velké části světa na gastrofestivalu s tématem Cesta kolem světa v Napajedlích na Zlínsku.  Akce se uskuteční v sobotu 24. srpna od 12 hodin v areálu za Novým Klášterem. Každá zóna bude vyzdobena ve stylu dané země, jimiž budou Argentina, Španělsko, USA, Německo, Česko, Slovensko, Itálie, Japonsko, Vietnam, Thajsko, Mexiko, Francie – Kuba.

Zdroj:Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz