Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Grand šunka je Perlou Zlínska

Grand šunka je Perlou Zlínska

03. 09. 2019 - UHERSKÝ BROD - Neodolatelně voňavá, s nezaměnitelnou vepřovou chutí, taková je Grand šunka od společnosti VOMA Uherský Brod, která získala nově ocenění Perla Zlínska.

Porotu výrobek přesvědčil o své vynikající kvalitě, za kterou stojí zejména její zpracování.

„Šunku vyrábíme z horního a spodního šálu. Necháme ji naloženou jen jeden den. Déle ne, aby z masa nevytekla šťáva,“ popisuje výrobu nejúspěšnější šunky Tomáš Dostálek ze společnosti VOMA.  Podle něj pak řezníci vloží maso do formy, kde se zmáčkne tak, aby se oba díly spojily a nevznikla mezi nimi mezera. Na řadu pak přichází dušení. „Pomalu, šest hodin. Po vytažení z formy šunku ještě lehce zaudíme, aby se na jejím povrchu vytvořila krásná, medová barva,“ vysvětluje Tomáš Dostálek.

Ve Vomě vyrobí týdně 250 kilogramů této speciality, která se zařadila mezi nejoblíbenější produkty podniku. A i když má šunka oficiální název Grand šunka, přesto mezi zákazníky získala lidový název „šunka od kosti“. Výrobek má více než 92 procent masa, a to zákazníci dokážou ocenit.

Dalšími produkty, které si stálí zákazníci Vomy také oblíbili, patří i výběrová tlačenka, která v minulém roce získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje. K favoritům mezi zákazníky patří i známé Mahdalíkovy párečky, legendární Lopenická slanina nebo skvělá Božkova klobása, či oblíbené špekáčky se 75 procenty podílu masa. K novinkám firmy patří v současnosti i Lopenické uzené, které je vyráběno podle domácího postupu výroby. A to spotřebitelé patřičně ocenili svým zájmem o tento výrobek.

Ve společnosti Voma Uherský Brod stojí za úspěchy především tvrdá práce, na které všem zaměstnancům velmi záleží. „Jsou výborní a na tom co dělají jim záleží od začátku do konce,“ pochválil práci lidí z Vomy Tomáš Dostálek. Ocenění, které jejich šunka Grand získala jej těší. „Vážíme si toho, stojí nám za to se s něčím vždy přihlásit, protože to u nás funguje a z toho máme největší radost,“ komentoval poslední úspěch Tomáš Dostálek.

Více na www.vomaub.cz

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz