Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Olima cup odhalí nejlepší mladé kuchaře a cukráře

Olima cup odhalí nejlepší mladé kuchaře a cukráře

05. 09. 2019 - OLOMOUC - Velké klání, které je určeno mladým a začínajícím kuchařům i amatérským cukrářům, se blíží. Olima Cup opět po roce zve všechny odborníky ze světa gastronomie, aby přišli změřit své síly.

Zúčastnit se může každý nadšenec ve věku od 15 do 23 let. Moravský cukrářský šampionát je výzvou pro širokou veřejnost.

„Všichni můžeme dosáhnout vrcholu v gastronomii, když půjdeme správnou cestou. Jen to někomu bude trvat měsíc, jinému rok, dalšímu roky a někdo prostě hned na začátku zabloudí,“ zní motto ředitele Olima Cupu a předsedy Asociace kuchařů a cukrářů ČR Václava Forman. Pokud si chcete ověřit, jakou cestou kráčíte vy, zúčastněte se letošního ročníku Olima Cup. Koná se 3. a 4. října na výstavišti Flóra Olomouc.
První kategorie Kadetů se týká mladých začínajících kuchařů, studentů ve věku 15 až 17 let. Během 45 minut připraví tři porce libovolného pokrmu podle vlastního výběru, fantazie a kreativity. Odborná porota bude hodnotit samostatnost soutěžícího při práci na podiu a kreativitu pokrmu.
Druhá kategorie je určena mladým a začínajícím kuchařům juniorům, kterým je 17 až 23 let. Z krůtích prsou budou muset připravit dva pokrmy.
Olima Cup cukrář a cukrářka je také rozděleně do dvou věkových kategorií. Kadeti se popasují s úkolem připravit čtyři druhy čajového pečiva po šesti kusech na výstavku, plus dva kusy degustačního pečiva od každého druhu na ochutnávku pro komisaře, podle vlastního výběru, fantazie a kreativity. Je povoleno přivést si s sebou těsto.
Cukráři ve věku 17 až 23 let mají zadání dohotovit dort na téma Podzim v barvách. Soutěžící budou zdobit své dorty dle vlastní fantazie. Na místě si vyrobí pouze krém a některé ozdoby. 50 % ozdob si smí přivézt s sebou.

Přihlášky do soutěže Moravský cukrářský šampionát je třeba zaslat do 16 září. Do Olima Cupu pak do 25. září. Veškeré doplňující informace a podmínky soutěží najdou zájemci na internetových stránkách www.akc.cz.

 

MORAVSKÝ CUKRÁŘSKÝ ŠAMPIONÁT

V rámci Olima Cupu se letos poprvé bude konat i soutěž cukrářů amatérů i profesionálů s mezinárodní účastí Moravský cukrářský šampionát. Této soutěže se může zúčastnit úplně každý cukrářský nadšenec v hlavní kategorii a mladí začínající cukráři ve věku 15 až 21 let. Soutěžit se bude v kategoriích Svatební dort, Svatební design dortu, Modelace cukrových květin – Květinový podzim, Juniorský dort – Pohádkový svět a Dekorativní perníky – Kouzelná truhlička.

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz