Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jaký byl 7. ročník Chillibraní

Jaký byl 7. ročník Chillibraní

13. 09. 2019 - BRNO - V sobotu 7. září 2019 naplnili areál brněnského koupaliště Riviéra milovníci pálivého jídla.

Od  11  hodin  se  zde  konalo  CHILLIBRANÍ,  jehož nedílnou  součástí  bylo i napínavé Mistrovství   ČR   a   SR   v pojídání   pálivého – Chilližrout.

Kromě všudy přítomné vůně chilli papriček, si návštěvníci užili i spousty výborného jídla, skvělá řemeslná piva, omrkli kuchařské show a užili si koncert kapely Morčata na útěku.

Příjemná pikantní sobota je za námi

I přes ne úplnou přízeň počasí jsme si to užili na plno a na akci se sešlo přes 3500 návštěvníků! Sobotou   vonělo  jídlo  zpod  pokliček  TOP  českých šéfkuchařů, řemeslná piva tekla proudem.

Letošní program nabídl pro každého něco. Návštěvníci mohli nahlédnou pod ruce TOP českým kuchařům a poznat nové recepty. Olda Sahajdák, šéfkuchař, který působí  v restauraci,  která  se  pyšní jako  jedna  z mála  oceněním michelinskou hvězdou, připravoval opravdu zajímavé kombinace surovin. Například nakládané broskve  s borůvkovo-chilli  prachem! Dalšímu vaření  velel  šéfkuchař  Petr  Erin Kováč, který před očima diváků připravil ragů z chřestýše. Brouk na talíři zpestřil oblíbené chilli concarne červíky a jako dezert nachystal sarančata v karamelu. Kluci  z My-Chilli předvedli vaření barbecue omáčky a Ind Tejinder Riar rozvoněl okolí indickým kořením. Přihlížející diváci mohli na závěr každé cookingshow něco ochutnat a odnesli si domů novou inspiraci na recept. Návštěvníci  si  pochvalovali  kromě  spousty  výborného  piva  zmini  pivovarů  a pálivých i nepálivých dobrot i speciálně pro tuto akci uvařené pivo Mango Chutney Session Hazy Chillibraní IPA se stupňovitostí 11° EPM. Stánky nabízely pálivé i nepálivé burgery, hot dogy, čokolády, makronky, spoustu chilli omáček, nechyběla také  chilli  medovina.  Sehnat  se  daly  sazenice,  věci  na  pěstování  papriček  i nádherné papriky z letošní sklizně.


Program   zpestřila   standup   comedy i rozlučka   se svobodou

Program,   který   začínal   vpravé   poledne,byl   nejen   o   vaření! Svým pikantním humorem jej zpestřila například standup comedy v podání Adély Elbel, která prokládala program zábavnými vsuvkami. Nechyběla také soutěž pro pivaře o 30 litrů piva z Pivovaru  Moravia. Na pódiu proběhlo i malé překvapení! Tým hochů nachystal  pro  svého  kamaráda,  v rámci  rozlučky  se  svobodou, nečekanou pikantní výzvu. Nastávající ženich byl vyvolán na pódium, kde pro něj byly přichystány chilli papričky s pálivostí 10  000  SHU, 500  000  SHU a 1  200  000 SHU, které musel spořádat. Budoucí novomanžel to bez přípravy zvládnul na jedničku!

Ostří chilližrouti bojovali do poslední chvíle

V půl šesté začala pořádně ostrá jízda. Na pódiu se sešlo přes 30 přihlášených chilližroutů i chilližroutek, kteří zabojovali o titul Mistra ČR s SR v pojídání pálivého pro rok 2019. Souboje stály za to. Nakonec došlo na 12 soutěžních kol a před zraky přihlížejících se bojovalo do poslední chvíle. Finále Chilližrouta bylo napínavé a díky příjemné atmosféře doladěné akční muzikou od DJ, bylo Mistrovství pěknou show, kterou si užívali i diváci! Přes Toxic  Waste  Extract  s pálivostí 6 500 000 SHU se dostali  dva  borci,  které  rozsoudil  až  poslední  kolotoč paprik   Naga   Peach.

Letošním vítězem a mistrem Chilližroutem se stal Roman Lepík.Opravdový srdcař, soutěžící z Frýdku Místku, který ještě po skončení akce běžel na vlak, aby stihnul cestu domů a ráno do práce. Celou  akci  zpovzdálí  sledoval  i  trojnásobný  vítěz a  zkušený  chilližrout  Petr Holešínský, který letos nesoutěžil. Organizátoři akce si na něj ale připravili malé překvapení a v pátém kole Chilližrouta ho přizvali na pódium. Petr s přehledem spolu se soutěžícími sežvýknul pár paprik a odešel zpět fandit mezi diváky. Stihl ještě prohlásit, že si počká na to, až někdo také získá trojnásobný titul a přijde ho sundat! Pikantní večer na Riviéře zakončil koncert kapely Morčata na útěku a ohnivá show v podání Black Out Paradox.


To nejlepší z chilli marketu získalo ocenění Výrobek roku

Součástí Chillibraní byla již tradičně soutěž o Výrobek roku, kdy měli návštěvníci možnost ochutnávat a  hodnotit  několik  vzorků  omáček  a  dalších  pálivých produktů. Tuto soutěž ovládla firma Zach ́s pesto & chilli, která obhájila prvenství a získala ocenění za svou  novinku – nakládaná italská rajčata s lyofilizovanými Jalapeňos.

Pomáhali jsme

Akce  se konalapod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové. Jako již tradičně nechyběl ani dobrý skutek a 3 % z každé vstupenky byly předány organizaci Dejme šanci dětem a 2 % na podporu nemocného Kubíka Melounase nevyléčitelnou cistyckou fibrózou. Přímo na pódiu si Kubíkova maminka a zástupci organizace DDŠ převzali  dárkový šek.

Zase za rok na Chillibraní!

První zářijová sobota přinesla parádní akci, která měla i přes nepřízeň počasí příjemnou atmosféru a největší evropský chilli festival tak nalákal k návštěvě akce přes 3500 fanoušků pikantních pokrmů.Chillibraní je nejoblíbenějším hot food festivalem v České Republice a na Slovensku a současně i největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna  nejen jedinečná  atmosféra Mistrovství  ČR  a  SR  v  pojídání  pálivého – Chilližrout,  ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení, zajímavý program a další věci, kteréco  do  chilli světa patří.

Díky    za    podporu    patří    letošním    partnerům    akce: Generální  partner  CA  Chatař,  hlavní  pivní  partner  Pivovar  Moravia,  hlavním partnerům    U    Dřeváka    Beer&Grill,    Rock ́n ́rollheaven a  partnerům  My-Chilli  CZ, Symbiom,  Chilli  Doctor,  Rádio  Krokodýl,  Mňam  TV, Štamgast a Gurmán. Díky, že jste u toho byli snámi!

Zdroj: Chllibrani

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz