Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Den Zlínského kraje, voňavý chléb i burčák nabídne Východní Morava v posledních dnech léta

Den Zlínského kraje, voňavý chléb i burčák nabídne Východní Morava v posledních dnech léta

17. 09. 2019 - ZLÍNSKÝ KRAJ – Dominantní akcí posledního letního víkendu bude Den Zlínského kraje, ale v nabídce je řada dalších skvělých akcí, které lze doporučit k aktivnímu trávení volného času.

Prohlídku národní kulturní památky – větrného mlýna ve Velkých Těšanech si v pátek 20. září od 17 hodin můžete zpestřit ochutnávkou burčáku z Blatnice pod sv. Antonínkem, dát si k tomu něco dobrého z grilu a udírny. Mlýn bude krásně nasvícen. Vstupné ve výši 70 Kč zahrnuje i prohlídku mlýna, děti do 15 let vstupné neplatí.

Ve Skanzenu Rochus v Uherském Hradišti se v sobotu 21. září můžete dozvědět spoustu informací o bramborách a zelí. Od 10 do 16 hodin zde totiž bude probíhat Slovácký festival chutí a vůní, což je gastrofestival zaměřený na tradiční kuchyni Slovácka. Letos se bude kouzlit právě z brambor a zelí.

Vůně čerstvě upečeného domácího chleba bude zdaleka lákat k návštěvě oblíbené Zvonice na Soláni na hřebeni Vsetínských Beskyd. Od 14 hodin můžete ochutnat různé druhy chleba, ochutnávka bude doplněna voňavým domácím sádlem, škvarky, kyškou, domácím máslem, tvarohem a jinými domácími produkty. Po celé odpoledne budou k dobré náladě zpívat Rožnovštví ogaři.

Letos již po desáté je pro obyvatele a návštěvníky Zlína připraven Den Zlínského kraje, který proběhne na několika místech v okolí sídla Zlínského kraje ve východní části továrního areálu. I letos se můžete těšit bohatý kulturní i doprovodný program pro všechny generace. Během celého dne budete moci ochutnat vynikajících pochutiny z našeho kraje.

 

Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz