Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Whisky life! Prague po roce opět v Praze!

Whisky life! Prague po roce opět v Praze!

25. 09. 2019 - PRAHA - Je whisky vaše gusto nebo chcete ohnivou vodu lépe poznat? Ať je to tak či onak, nenechte si ujít festival Whisky life! Prague.

Akci, na které si pochutnáte, pobavíte se, a hlavně získáte spoustu nových informací. O čem? No o whisky přece…

Již po sedmé se sjedou milovníci whisky do Prahy. Ve dnech 1. a 2. listopadu se bude na Novoměstské radnici v samém srdci hlavního města konat tradiční Whisky life! Prague. Pořadatelé slibují, že na místě bude více než 150 různých druhů whisky, včetně rarit a těch, které v Čechách zatím nejsou k dostání. „Ať jste zarytým milovníkem whisky, anebo jste whisky nikdy neochutnal, nevadí - každý si přijde na své,“ lákají k návštěvě.

Stejně jako každý rok i tentokrát se lidé mohou rezervovat místo na Masterclass - neboli řízených degustacích. Jsou nedílnou součástí festivalu. „Naši vystavovatelé si každoročně zvou ambasadory svých značek, aby ze Skotska, Anglie, Rakouska a jiných zemí přiletěli do Prahy a mohli pro návštěvníky uspořádat řízené degustace. Při těch jim představí jejich whisky a celou degustací je provedou,“ pokračují pořadatelé. Kdo se degustace zúčastní, dozví se o historii dané značky, jak se vyrábí, čím je unikátní a naučí se rozeznat ty nejmenší nuance v chuti a vůni.

Letošním hlavním hostem je Billy Walker. Vysoce respektovaný whisky expert, který má i unikátní náhled do světa whisky businessu. Před pár lety prodal palírny BenRiach, GlenDronach, a Glenglassaugh firmě Brown Forman za více než 400 milionů dolarů poté, co byl 12 let jejich ředitelem a vybudoval v nich vysoce kvalitní whisky. Nyní společně s partnery odkoupil palírnu GlenAllachie. Z ní se podobně, jako před lety s BenRiach, pokusí vybudovat palírnu, jež bude populární všude po světě.

Na festivalu dále nebude scházet živá hudba, skotské dudy, kilty, doutníky a samozřejmě vynikající občerstvení. O zábavu nouze nebude! „A nezapomeňte - kdo přijde ve skotském kiltu, dostane zdarma panáka whisky,“ vyzývají pořadatelé. Více informací o akci najdete na stránkách https://www.whiskylifeprague.cz/.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz