Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PETR KLABAL: KÁVA A VŠE OKOLO JE PŘECE O HEZKÝCH CHVÍLÍCH

PETR KLABAL: KÁVA A VŠE OKOLO JE PŘECE O HEZKÝCH CHVÍLÍCH

04. 10. 2019 - ZLÍN - Generálním partnerem Kávafestu je i letos firma Guru-Caffé s.r.o. Zeptali jsme se jejího jednatele Petra Klabala co je aktuálně v kávovém světě trendy a také na nový projekt restaurace v Rackové nedaleko Zlína.

Zabýváte se také prodejem kávy. Máte v nabídce nějakou netradiční, kterou by měl vyzkoušet každý milovník kávy?

My jsme netradiční, každá naše káva je originál.

Jaké kávě dáváte přednost Vy osobně? Někdo preferuje kyselejší chuť, jiný hořkou…

Úplně nemůžu říct, že bych preferoval tu či onu kávu. U nás rozlišujeme převážně dvě chuti, a to buď jestli mi káva chutná, či ne. A to je důležité i u našich zákazníků. Pro nás je důležité na otázku: "Chutnala Vám naše káva?" Odpověď: "Ano".

Podléhá káva módě? Pokud ano, jaké jsou současné trendy?

Vše, co se kolem nás děje, podléhá nějakým způsobem módě. Jde jen o to vybrat si z toho to své. Současné trendy? Jde přece o dlouhodobé požitky, nejde o současnost.

V létě jste se nově stali také restauratéry. Zrekonstruovali a otevřeli jste restauraci na Rackové. Co vás k tomu vedlo?

Prvotní impulz byly již nedostačující prostory pro naši činnost. Naše zákazníky chceme pozvat do příjemného prostředí, třeba pro jejich obchodní schůzky. Stále se posunujeme dál, takže nynější stav není konečný. Naše představa je mít konečně vše na jednom místě. Ač se to týká pražení, prodejny náhradních dílů a příslušenství do kaváren, showroomu.

Stánek Guru-Caffé byl při loňské akci Den kávy v Kongresovém centru Zlín nepřehlédnutelný. Prozradíte nám, na co se mohou letos návštěvníci u vás těšit?

My se těšíme především na naše zákazníky a doufáme, že to bude zase v podobném příjemném duchu jako loni. Komunikací s nimi jsme si odnesli spoustu poznatků a některé z nich se promítli i dále do našeho podnikání. Letos budeme mít opět showroom kávovarů, ukážeme si pražení a hlavně doufáme v příjemně strávený čas s Vámi. Káva a vše okolo je přece o hezkých chvílích.

Text: Redakce

Foto: Ota Hofr, Hofr servis foto

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz