04. 10. 2019 - ZLÍN - Zajít si v poledne na obědové menu do restaurace, to už je dnes pro většinu lidí běžná věc. Na polévku a výběr z několika hlavních chodů láká snad každá restaurace. Už jste ale někdy měli možnost dát si „meníčko“ také večer?
Od října máte tuto možnost v Bistrotéce Valachy ve zlínském Obchodním domě. Ve všední dny tu nově nabízejí Domácí večeře - neboli večerní menu s polévkou a výběrem ze dvou jídel.
„Nechali jsme se inspirovat historií Obchodního domu a baťovskou tradicí Zlína. V době rozkvětu baťových závodů bylo zvykem, že si pracovníci továrny po práci zašli na večeři právě na Obchodní dům. Také my chceme nabídnout příležitost všem, kteří nemají čas nebo chuť věnovat se po příchodu z práce přípravě teplé večeře,“ láká šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad.
Domácí večeře se servírují ve všední dny od 17:30 do 20:30. Jde orychlá a jednoduchá jídla v tom nejlepším slova smyslu, z kvalitních surovin a servírovaná v pohodové atmosféře – namátkou se v menu objeví třeba pečené kuřecí stehno s rýží, francouzské brambory, hrachová kaše s párkem, čočka s vejcem, koprovka s knedlíkem, šunkofleky... Vstřícná je i cena: hlavní chod se vejde do stokoruny. Aktuální nabídku Domácích večeří najdete na webu zde.
A pokud by vás v den návštěvy neoslovilo nic z večerního menu, můžete si objednat ze stálé nabídky, třeba osvědčené burgery, tatarák, steaky či smažený sýr na přepuštěném másle s domácí tatarkou, z novinek candáta na kmíně s rizotem, hovězí pečínku s rajskou omáčkou a strouhaným perníkem, konfitované stehno z mladé francouzské kachny s houbami, kachní jitrnici s pivní omáčkou nebo sendvič Croque Monsieur se šunkou a goudou. Rozšířila se i nabídka zdravých dětských jídel.
Více na www.bistrovalachy.cz
12. 10. Latino Night - první kubánský večer s drinky a latinsko-americkými s Radkem Kubišem v Baru 1931
14. 10. Listování s Lukášem Hejlíkem - čtení z knihy Fredrika Backmana Co by můj syn měl vědět o světě
23. 10. Degustace španělských vín
22. – 24. 11. Víkend s bílými lanýži
pokračuje i na podzim. Opět si můžete vybrat ze zajímavých témat včetně novinek.
27. 10. Poke Bowls
29. 10. Kurz pečení frgálů
10. 11. Burger na 5 způsobů
18. 11. Kouzlo 5 druhů masa
19. 11. Populární dezerty
24. 11. Asijské knedlíčky gyoza a pork buns
25. 11. Vánoční pečení s Katkou Kolbovou
1. 12. Thajská kuchyně
3. a 10. 12. Kurz jedlých vánočních dárků
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.