08. 10. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Ne, nebojte, toto není kulinářská pohádka pro „fajnšmekry“. Malý kvíz – říkají vám něco názvy jídel nebo přísad biryani, crudités, baba ganoush, jména Allen Wertheim, Jarda Klár, Markéta Hrubešová, nebo jaký je rozdíl mezi halal a košer jídlem?
Jak na správný burger, aby nebyl vysušený, ale šťavnatý? V lehké parafrázi známého rčení lze říci, že není hloupý ten, kdo neví, ale hloupý je ten, kdo neposlouchá.
Klára Návratová a Štěpán Prachař vás uvedou každé pondělí v čase 17.00–19.00 hod. na SEEJAY RADIU nejen do světa kulinářských specialit, ale také vás naučí například neskutečné množství tipů, které se vám budou především v české kuchyni rozhodně více než hodit.
Jak oloupat deset vařených vajíček během pár minut, jak zajistit, aby zelenina po uvaření nebyla nevábně nahnědlá, ale zelená, jak během chvilky zbavit ledový salát košťálu, co udělat, aby neutíkala pěna z hrnce při vaření brambor nebo prkénko po kuchyňské lince, jak upéct maso, aby bylo křehké a šťavnaté zároveň. Případně tedy kde má kráva veverku a proč je to lahůdka řezníků, kteří ji považují za lepší (a levnější) maso než svíčkovou, a samozřejmě jak na veverku.
To byl jen krátký výčet toho, co můžete slýchávat každé pondělí na: www.PLAY.SEEJAY.cz (17.00–19.00 hod.)
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.