Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zpívání o víně s vůní burčáku

28. 9. 2012 - BUCHLOVICE - V neděli proběhne na buchlovickém náměstí tradiční setkání mužských sborů pod hlavičkou Zpívání o víně. Téma je jednoznačné - vinohradnictví a vinařství a jejich bližší představení širší veřejnosti.

„Nosnou myšlenkou této podzimní akce je společné setkání kamarádů, kdy se můžeme obohatit nejen písničkou, ale i radostí z letošní úrody v našich vinohradech. Společně pak každoročně připravíme Víno kamarádů,“ prozrazuje Jiří Raštica za pořádající mužský sbor Folklorního studia Buchlovice. To loňské opatrovali a vyškolili vinaři z MS Štabarc z Tečovic a letos si ho také do Buchlovic po roce přijedou sami představit. Kromě nich v pořadu vystoupí MS Hútek z Bánova a možná i další spřátelené sbory či soubory. Vylisovaný mošt poté požehná farář Jan Mach.

Na akci, která se koná v neděli 30.září ve 14.00. Po práci pak proběhne soutěž ve vinařských dovednostech - tahání koštýřem či válání bečky. K osvěžení bude zcela jistě k mání burčák či starší i mladší ročníky vín. Vstupné se Na Zpívání o víně neplatí. „Náš soubor často pomáhá potřebným. Letos pořádáme dobrovolnou sbírku na právě probíhající rekonstrukci střechy kostela,“ dodává Raštica.

Orientační program
14.00 přivítání, společné písně, představení loňského vína kamarádů
14.30 zpracování letošních hroznů - mletí, presování
15.00 žehnání moštu p. farářem,
15.30 soutěže ve vinařských dovednostech

Autor: Iva Pašková, vyšlo 24. září 2012 v týdeníku DOBRÝ DEN S KURÝREM

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz