Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MŇAM! GASTROFESTIVAL - SVATOMARTINSKÝ SPECIÁL

MŇAM! GASTROFESTIVAL - SVATOMARTINSKÝ SPECIÁL

17. 10. 2019 - KROMĚŘÍŽ - Listopadový Mňam! Gastrofestival, který se uskuteční v sobotu 9. listopadu na Výstavišti v Kroměříži, provede svým hlasem skvělá herečka, kuchařka a hlavně nadšenkyně do vaření Markéta Hrubešová.

Přiveze s sebou také vlastní kuchařky, jež se dlouhodobě těší velkému zájmu. Pokud už její kuchařku máte, klidně si ji doneste a ulovte si její podpis!

První ročník, který proběl v květnu, se těšil obrovskému zájmu, rozhodli jsme se proto přidat i jeho podzimní variantu. A co jiného si dát dobrého na podzim než originální Svatomartinská vína a husy doplněny o další podzimní laskominy.

Svaz vinařů České republiky letos vydal výjimku ohledně Svatomartinského vína, a proto, i když svátek svatého Martina vychází až na pondělí, vy ochutnáte první letošní úrodu našich vinic už s předstihem. Vinařství, která se zúčastní podzimního Mňam! Gastrofestivalu bude přes deset a většina pochází z blízkého okolí. Jsou to jak malá rodinná vinařství, tak větší a zavedené značky. Poctivě námi vybrány tak, aby vaše chuťové buňky prožily skvělý den.

K dobrému vínu, ale patří také dobré jídlo. K podzimu pak zas husy a kačeny. A nebyl by to Mňam! Gastrofestival, aby vám opět nepřinesl od všeho pořádnou nálož. Můžete si dát například už populární trhanou kachnu v domácím pečivu, husí maso v lokších se zelím, nebo výbornou variantu s červenou řepou. Kombinací bude spousta.

Pokud máte rádi víno, ale husy a kačeny nepatří mezi vaše favority, nezoufejte. Opět přijedou originální food trucky, které nabídku rozšíří. Jeden z nich bude patřit pouze autentickému podání asijské kuchyně, jinde zase dostanete luxusní podzimní dýňovou polévku. Své si najdou jak milovníci klasického zpracování, tak gurmáni, kteří rádi zkouší nové možnosti české kuchyně. Chybět nebude ani poctivý gulášek, který zahřeje v listopadovém počasí nebo výborné domácí zabijačkové dobroty.

Ale i pokud máte v plánu jen koštovat desítky druhů vína, stále bude co zobat v menších stáncích. Těšte se na olivy, sýry nebo ořechy. Prostě pochutiny, které k popíjení Svatomartinského vína náramně pasují. Cimbálová muzika Valašského souboru Kašava potom příjemně doprovodí celou akci typickou hudbou pro náš region. Opět otevřeme Dětský svět, aby i ratolesti měly o zábavu postaráno.
Parkoviště jako vždy nabídne kapacitu pro 2500 automobilů.

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz