18. 10. 2019 - PRAHA - Nahlédnete pod pokličku těch nejlepších z nejlepších. Šéfkuchařů, kteří udávají směr i tempo modernímu kulinářskému světu. Šestý ročník Symposium Culinary Prague se uskuteční 18. listopadu v Praze, v divadle Hybernia.
Vařit i přednášet bude šest kuchařů, kteří jsou dohromady držiteli deseti michelinských hvězd. Hosty letošního Symposia jsou Paco Roncero** z restaurace Sublimotion v Madridu, Mikael Svensson* z restaurace Kontrast v Norsku, Eric Räty* z restaurace Arbor v Hongkongu, Peter Duranský* z restaurace Loft ve Vídni, Jean-Philipe Blondet*** z restaurace Alain Ducasse at The Dorchester v Londýně a Thomas Dorfer** z restaurace Landhaus Bacher v Rakousku.
THOMAS**
RESTAURACE LANDHAUS BACHER
Thomas Dorfer** z rakouské restaurace Landhaus Bacher je nejen skvělým kuchařem, ale i vynikajícím řečníkem a motivátorem. Již od mladých let působil v kuchyních s michelinskými hvězdami, i díky tomu se stal v roce 2009 kuchařem roku v Rakousku.
JEAN-PHILIPPE***
RESTAURACE ALAIN DUCASSE AT THE DORCHESTER
Mnoho let pracoval pod legendou Ducasem, až se Jean- Philippe Blondet*** stal legendou sám. Třetí hvězdu obdržel teprve před několika lety, ale jeho kuchyně v londýnské restauraci Alain Ducasse at the Dorchester byla vždy velmi ceněnou gurmány z celého světa.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.