28. 10. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci.
První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.
Je jedno, zda dáte po ránu přednost jogurtu, cereáliím, ovoci, chlebu se šunkou nebo vajíčku. Důležité je do sebe dostat pokrm ideálně do hodiny či hodiny a půl od probuzení. Tělo, které celou noc pracovalo volá po živinách a energii a my bychom jej měli poslouchat. Říká se, že snídaně je nejdůležitější pokrm dne, tvořit by měla až 25 % celkového energetického denního příjmu. Důležité je to především u dětí, které jsou ve vývinu a které čeká náročný školní den. Snídaně podpoří fyzickou i psychickou kondici dítěte i dospělého, dodá potřebnou energii, podpoří soustředěnost, eliminuje nervozitu a podráždění.
Že vaše dítko nechce snídat? Zkuste mu připravit originální snídani, nebo ještě lépe, zapojte ho do příprav víkendové snídaně pro celou rodinu. Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná, chutná skvěle na celozrnném pečivu a vykouzlí úsměv na tvářích vašich ratolestí. Tak hurá na to.
Hrášková pomazánka
Ingredience:
1 balení Bonduelle Vapeur hrášku
260 g pomazánkového másla
Celozrnné pečivo
Sůl
Pepř
Na ozdobení
Vajíčko uvařené natvrdo
Žlutá paprika
Bonduelle Gold kukuřice
Postup
Hrášek vysypeme z konzervy a spolu s pomazánkovým máslem jej rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Dle chuti dochutíme solí a pepřem. Namažeme na celozrnné pečivo a dozdobíme vajíčkem a zeleninou.
Zdroj: PR.Konektor
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.