Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Stravování podle ročních období

Stravování podle ročních období

04. 11. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Snídejte podle ročních období. Jedli tak naši předkové, to samé doporučuje i tradiční čínská medicína.

Stejně jako se mění roční období, mění se totiž i stravovací potřeby našeho organismu. Vyplatí se jim naslouchat. Zvlášť v přechodových obdobích, jako je právě podzim, kdy jsme více náchylní k nemocem.

Naši předkové jedli to, co jim příroda zrovna poskytovala. V chudších obdobích případně sáhli po sušených nebo kvašených zásobách, případně zašli do sklepa. Bylo to přirozené a tělu prospěšné. Stravování podle ročních období je velmi důležitým předpokladem pro udržení zdraví a životní energie. Podzimní snídaně by proto měla být teplá, ideálně vařená. Pokud patříte k těm, kteří ráno nikdy nestíhají, oceníte již připravené směsi instantních kaší MOMA, které má kavárna Costa Coffee v říjnové snídaňové nabídce. Pro ty, kteří si rádi přivstanou, máme ale i recept na domácí teplou snídani s mákem.

Snídaně pro ranní ptáče

Pokud se vám představa vystrčení nosu z domu s prázdným žaludkem příčí, vyzkoušejte rychlovku z rýžových vloček. Obzvlášť o víkendu je představa teplé snídaně do postele přímo bohémská.

Rýžová kaše s broskvemi, malinami a mákem

1 osoba 15 minut

 

6 velkých lžic rýžových vloček

špetka soli

200 ml mléka či rostlinného nápoje

2 lžíce agávového sirupu

1/2 broskve

hrst malin

1 lžíce modrého máku

máta do dozdobení

 

Rýžové vločky vsypejte do hrnce, přidejte mléko, sůl a vařte 10 minut. Hotovou kaši servírujte do misky či hlubšího talíře, přidejte pokrájené broskve, celé maliny, oslaďte agávovým sirupem a posypejte celým mákem a dozdobte mátou. Ovoce můžete samozřejmě měnit podle chuti. Nenahraditelný je však mák, který je českou superpotravinou. Věděli jste, že obsahuje 9x více vápníku, než jádra vlašských ořechů a řadu minerálních látek?

 

Zdroj: aPRiori

Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz