Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Studený podzim, teplé jídlo

Studený podzim, teplé jídlo

15. 11. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii.

V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory - ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

Řepná polévka s bramborovo-makovými knedlíčky

Řepa není jen salát ze školní jídelny. Využití této výborné zeleniny je velmi široké. Hodí se například do smoothie či polévek. Výsledná barva polévky je možná lehce netradiční, ale s makovým knedlíčkem je prostě výborná.

RECEPT NA ŘEPNOU POLÉVKU

Škvarkové placky s mákem

Klasika našich babiček, která k podzimu neodmyslitelně patří. Nemusíte však hned porážet prase, v dnešní době jsou už čerstvé škvarky lehce k dostání u každého řezníka. Nezapomeňte každou placku posypat řádnou vrstvou máku. Tak chutnají totiž nejlépe.

RECEPT NA ŠKVARKOVÉ PLACKY

Teplý podzimní salát

Tento salát si oblíbíte k večeři. Nejvíce času strávíte krájením, pak už vše jen strčíte do trouby a budete se těšit na výbornou, teplou večeři plnou vitamínů. Použitím různých kombinací zeleniny vám vznikne hned několik druhů salátů. Záleží jen na vás, na který budete mít chuť.

RECEPT NA PODZIMNÍ SALÁT

 

Zdroj: a PRiori

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz