Štamgast & Gurmán

MÁSLO, KTERÉ JE ZÁŽITKEM

MÁSLO, KTERÉ JE ZÁŽITKEM

12. 12. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování kvůli mnohým módním přístupům ke stravování.

Různé  vyhraněné  trendy  však  naštěstí  vždy  vystřídá  nadčasový  přístup  k  výživě,  který  nám  napovídá,  abychom  mysleli  na  moudrost  předků  a  poslouchali  své  tělo.  Renesance  másla  jako  potraviny  nejen  prospěšné,  ale  také  nepostrada-telné  pro  mnohé  gurmánské  zážitky,  na  sebe  nenechala  dlouho  čekat.  Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

 

Jak  napovídá  italský  výraz  pro  bratry  (fratelli) v názvu tohoto másla, stojí na začátku  jeho  příběhu  bratrstvo  tří.  Gianni,  Roberto  a  Piercristiano  Brazzale  reprezentující současnou generaci stojící  v  čele  podniku  Brazzale  před  sebe  postavili výzvu – vyrobit nejlepší máslo a překonat všechny předchozí generace.


„Tento  výrobek  vznikl  proto,  aby  se  stal  nekompromisně  tím  nejlepším  máslem na trhu. Každý aspekt byl pečlivě  prostudován,  od  výběru  suroviny  přes  její  přepravu,  odstřeďování,  zrání  smetany,  zmáselnění  až  po  balení  pro  koncového spotřebitele,“    vysvětluje    prezident   skupiny   Roberto   Brazzale.   V   čem   spočívá   jeho   tajemství?   Podobně   jako   u   ostatních   špičkových   výrobků   především   v   nejvyšší   mož-né   kvalitě   prvotní   suroviny   –   mléka   z  pečlivě  vybraných  stájí.  Po  příjezdu  do  sýrárny  dochází  k  okamžitému  odstředění mléka a získání prvotřídní čerstvé  smetany,  ze  které  se  máslo  stluče  a  získává  lahodně  krémovou  konzistenci,   snadno   se   roztírá   i   krátce   po   vyjmutí  z  chladničky,  je  stabilnější  při  vaření  a  pečení.  Tyto  skvělé  vlastnosti  předurčují     máslo     Burro     Superiore     Fratelli    Brazzale    nejen    milovníkům    nejlepšího  jídla,  ale  také  profesionálům v gastronomii.

ŘEMESLNÁ TRADICE
Do  řemeslné  máslárny,  která  je  součástí  sýrárny  v  Litovli,  putuje  mléko  ihned  po  nadojení.  Zde  je  okamžitě  odstředěno,  aby  si  smetana  uchovala  své  vynikající  aroma.  Takto  získaná  naprosto  čerstvá  smetana  je  pastero-vána  a  následně  ponechána  přibližně  12  hodin  přirozenému  zrání  spolu  s  mléčnými  fermenty  pečlivě  vybranými  zkušenými  máslaři.  Zmáselnění probíhá   ve   zmáselňovači   tradičních   řemeslných rozměrů, což zaručuje maximální senzorickou kontrolu. Zmáselňovač  provádí  jednoduchou  činnost  stloukání  smetany,  při  které  se  zhuš-ťuje tuk a odděluje zbylá tekutá složka z mléka známá jako podmáslí. Čerstvě vyrobené máslo je ihned zabaleno do aseptického  balení  a  okamžitě  ochlazeno na stejnou teplotu, jakou udržují běžné domácí chladničky.

OSOBITÝ VZHLED
Po  dosažení  optimální  teploty  je  máslo  Burro  Superiore  Fratelli  Brazzale  odesláno  k  finálnímu  ručnímu  zabalení,  které  ještě   více   podtrhuje   jeho   jedinečnost   a  díky  kterému  je  v  prodejnách  nepře-hlédnutelné.   Obal   zdobí   akvarel   špa-nělského  malíře  Mariana  Fortuny.  Ještě  před   zabalením   jsou   jednotlivé   kusy   ručně označeny symbolem ve tvaru protěže  alpské.  Zážitek  z  tohoto  másla  tak  začíná již při jeho nákupu a rozbalování. Dobrou chuť!

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz