11. 12. 2019 - BRNO - Brněnské veletrhy cestovního ruchu oblékly nový kabát. Chutnou novinkou je obří food festival, který rozvoní celý pavilon F.
Lidé se budou moci pod jednou střechou vydat po stopách Gastromapy Lukáše Hejlíka či ochutnají regionální lahůdky.
Po Česku vezme na výlet všechny zájemce veletrh REGIONTOUR zaměřený na domácí cestovní ruch. „Výjezdový“ veletrh GO prémiově představí festival 5 kontinentů – vystoupí například cestovatelé Dan Přibáň a Tomáš Poláček. Tématem festivalu GO KAMERA budou oslavy 100 let Miroslava Zikmunda. Partnerskou zemí cestovatelských veletrhů je Thajsko.
Brněnské veletrhy cestovního ruchu, které se odehrají 16. až 19. ledna 2020, mění svoji tvář a přecházejí více do festivalového rozměru. Zaplní pavilony P a F. Pod střechou pavilonu P návštěvníci uvidí vychytávky, které si pro ně chystají vystavovatelé výjezdového veletrhu GO a incomingového veletrhu Regiontour. Nově do pavilonu zamíří také cestovatelský festival GO KAMERA.
„Návštěvníci i vystavovatelé se mohou těšit hned na několik zásadních změn a novinek. Lze říci, že naše cestovatelské veletrhy se více přiblíží festivalu. První den bude věnován odborníkům, chystáme unikátní odbornou konferenci Travelevolution. Další tři dny budou cílit na širokou veřejnost. Lidé jistě ocení nový festival 5 kontinentů, na němž vystoupí i známé tváře. A protože s cestováním souvisí i gastronomie, nově se bude hned ve vedlejším pavilonu F odehrávat food festival,“ konstatuje šéf obchodu veletrhu GO a Regiontour Petr Maliňák. Nově mají veletrhy i partnerskou zemi, pro rok 2020 se jedná o Thajsko. Tato de-stinace je mezi tuzemskými cestovateli stále populárnější.
ODBORNÁ KONFERENCE TRAVELEVOLUTION
Odborný doprovodný program je nedílnou součástí každého ročníku veletrhu GO a Regiontour v Brně. Letos ovšem půjde o program kvalitnější. Cel-kem v sedmi tematických blocích vystoupí odborníci na sociální sítě, komunikaci se zákazníky i inovátoři oboru. Hlavním přednáše-jícím bude autor knihy Web ostrý jako břitva Jan Řezáč. „Jednotlivé přednášky se budou týkat například práce s Instagramem, interní komunikace v destinaci, tvorby webů nebo marketingových strategií. I toto jsou totiž oblasti, na které je nutné v cestovním ruchu myslet. Chybět nebude ani prostor na diskuzi a networking,“ komentuje program jeden z organizátorů konference Pavel Pichler. Do Brna dle jeho slov zavítají také autoři unikátního turistického chatbotu Klosterman.
PROVONĚNÝ PAVILON FPO STOPÁCH GASTROMAPY LUKÁŠE HEJLÍKA
Nově si milovníci jídla vychutnají festival GO to FoodPark, jenž odstartuje v pátek 17. ledna. Gastronomický pavilon F přivítá též podniky, které lidé mohou znát z Gastromapy Lukáše Hejlíka. „Tří částí tohoto festivalu provedou návštěvníky, jak mezinárodní gastronomii v sekci Ochutnej Svět, regionálními podniky známé z knižního bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka, tak i regionálním potravinovým trhem FoodPark,“ přibližuje food festival jeho organizátorka Dana Drásalová. Právě ta má dlouholeté zkušenosti s pořádá-ním food festivalu třeba na brněnské Malé Americe. Těšit se lze na 3 dny plné vaření a bohatého programu na pódiu, gastroknihkupectví, autogramiády a velkou dětskou zónu. Návštěvníky přilákají i největší trendy moderní gastronomie, známé tváře na pódiu, a to včetně jmeno-vaného Lukáše Hejlíka. Nebude chybět i foodtruck zóna, ale i extrémní kuchyně včetně hmyzu a exotických pokrmů.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.