16. 12. 2019 - PRAHA - Brněnské veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour, které se odehrají 16. až 19. ledna 2020, mění svoji tvář a přecházejí více do festivalového rozměru.
Zaplní pavilony P a F. Pod střechou pavilonu P návštěvníci uvidí vychytávky, které si pro ně chystají vystavovatelé výjezdového veletrhu GO a incomingového veletrhu Regiontour. Nově do pavilonu zamíří také cestovatelský festival GO KAMERA, jehož hlavním tématem budou oslavy 100 let Miroslava Zikmunda. Novinkou je i obří food festival GO to FoodPark v pavilonu F.
Festival pěti kontinentů
Co si představit pod pojmem festival pěti kontinentů? Jednotliví vystavovatelé vám podrobně popíšou, co kde čekat, na co se připravit. Pavilon P bude intuitivně rozdělen do pěti kontinentů, na jednom místě si tak projdete celý svět. Zjistíte, jak bude vypadat cestování takzvanými hotelbusy po jižní Americe. Velké dobrodružství zažijete při cestě po Transsibiřské magistrále, procestujete Čínu, USA, Austrálii i země Afriky. Pomyslně se poleze po nepálských horách, popluje k Antarktidě nebo odpočine na dominikánských plážích.
Kam a jak na dovolenou doma
S pomocí veletrhů nahlédnete třeba do světa vinařů, cestování za vínem je věnována letos velká pozornost. Na své si přijdou též vyznavači wellness a lázeňství. V pavilonu P podniknete pomyslný výlet po městech a krajích ČR. Stále oblíbenější formou cestování je cyklistika, pro zájemce tak v pavilonu vyroste testovací dráha například pro elektrokola, zkusit si mohou i speciální šlapadla. Inspiraci najdete také pro dovolenou v karavanech nebo na lodi.
Projděte Thajskem křížem krážem
Nově mají veletrhy i partnerskou zemi. Pro rok 2020 se jedná o Thajsko, které je mezi tuzemskými cestovateli stále populárnější. Nabízí totiž vše, na co si turista vzpomene od panenské přírody a krásných pláží až po divoký noční život. Díky Tourism Authority of Thailand se v pavilonu P dozvíte nejen praktické informace o cestování do Thajska a tipy na zajímavá místa. To nejlepší, co Thajsko světu dalo, si budete mít možnost také sami vyzkoušet. U stánku si tak dopřejete thajskou masáž nebo se seznámíte s thajským boxem. Milovníci thajské kuchyně pak ocení možnost nákupu lokálních surovin. Chybět nebudou ani krásné thajské tanečnice, které představí jedinečnou kulturu této asijské země, či výtvarnice, která ručně maluje vějíře a bambusové deštníčky.
Provoněný pavilon F – Po stopách Gastromapy Lukáše Hejlíka
Nově si milovníci jídla vychutnají festival GO to FoodPark, jenž odstartuje v pátek 17. ledna. Pavilon F brněnského výstaviště se promění ve velkou přehlídku regionální kuchyně i mezinárodní gastronomie. Celorepublikovou premiéru bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka. V rámci sekce Ochutnej Svět se návštěvníci mohou těšit na zastoupení kontinentální kuchyně, cizokrajných pokrmů i extrémní kuchyně. Velká výzva bude připravena pro maxijedlíka Jaroslava Němce, který se bude snažit spořádat nejsmradlavější tříchodové menu. Zvládne pozřít islansdkou specialitu Hákarl, nejsmradlavější rybu Surströmming a ovoce Durian? Další sekcí bude potravinový trh FoodPark. Zde návštěvníci najdou vše potřebné do kuchyně i pro své mlsné jazýčky. Nebude chybět ani pořádně vyšperkovaný program, kde na podiu ukáží své umění ti nejlepší kuchaři a osobnosti gastroscény. Těšit se lze také na autogramiády, gastroknihkupectví a velkou dětskou zónu.
Nová kampaň? Známé tváře, emoce i online hra #ZaSedmero
Novinkou je také komunikační kampaň, kterou doprovázejí čtyři ambasadoři. Jedná se o cestovatele Dana Přibáně, novináře a cestovatele Tomáše Poláčka, horolezce Radka Jaroše a herce a autora projektu Gastromapa Lukáše Hejlíka. Vizuály pracují s autentickými fotografiemi, jež podtrhuje heslo založené na emocích. Celkově kampaň doprovází kreativní online soutěž na webu www.zasedmero.cz. Lidé zde mohou „hrát“ o kredit na letenky. Stačí nahrát fotku a přidat krátký cestovatelský příběh. Cílem je najít nové cestovatele, které lidé zatím neznají.
Zdroj: Veletrhy Brno, a.s.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.