Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KRÁLOVA VILA A JEJÍ LETNÍ PŘEKVAPENÍ

KRÁLOVA VILA A JEJÍ LETNÍ PŘEKVAPENÍ

Funkcionalistická Králova vila na břehu Dřevnice vstupuje do letní sezóny nejen s novou fasádou, ale také s novinkami v jídelním a nápojovém lístku. Už to dávno není jen „palačinkárna“, jak se podniku mezi hosty občas říká. Pravda, palačinky jsou tu pořád nejlepší ve Zlíně, ale zdejší jídelní lístek nabízí i jiná lákadla. Novinkou v něm je i skutečný gurmánský zážitek - hovězí steak na rucolové palačince s pepřovou omáčkou. Jde o kulinářský koncert, kdy chuťové buňky vnímají spojení pravé hovězí svíčkové z českého chovu s tradičními ingrediencemi italské kuchyně – parmazánem, prosciuttem a rucolou.

Text: PR, Foto: archiv firmy

Obnovou prošla i nabídka zdejších vyhlášených palačinek, kdy ve slané variantě přibyly pizza palačinka a vegetariánská palačinka. Ve sladké pak Baťova palačinka, která je servírována s domácími povidly, mákem a kysanou smetanou – přesně tak, jak ji měl v dětství rád Tomáš Baťa junior. V teplých slunečných dnech zde žízniví hosté mohou ochutnat vynikající ledové čaje. Jde o luxusní značku Ronnefeldt v hedvábných sáčcích, které obsahují jen ty nejkvalitnější čajové lístky. Ledový čaj je servírován ve džbánku s čerstvým ovocem ve variantách Cream orange, kdy je roibos s vanilkou doplněn o řezy citrusů, ovocný čaj Sweet berries s čerstvými jahodami a zelený čaj Morgentau s plátky kiwi. Inovace se nevyhnula ani nejoblíbenějšímu letnímu koktejlu – mojitu.

V Králově vile vyměnili Bacardi rum za Havana rum, čistě kvůli lepší chuti. Do zdejšího mojita přidávají výhradně izraelskou mátu, protože je šťavnatější a voňavější. A tečku za dokonalostí tvoří jahody vložené přímo do koktejlu. Mojito zde připravují i v oblíbené variantě XXL - drink až pro 6 osob, je namíchán do velké nádoby a je podáván s dlouhými brčky. Když se ke zmíněným dobrotám přičte posezení na útulné zahrádce s upraveným trávníkem a jezírkem, na jehož hladinu pravidelně zalétají kachny z nedaleké řeky, tak se nabízí hned několik velmi dobrých důvodů k návštěvě.

KRÁLOVA VILA

Čepkovská 1792, Zlín

Tel. 577 001 902

www.kralovavila.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz