Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Farmářské trhy, Zvěřinové hody i koncert bratří Nedvědů

Farmářské trhy, Zvěřinové hody i koncert bratří Nedvědů

9. 10. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA - Východní Morava vstupuje do dalšího týdne, který zájemce o dobrou zábavu či zážitky nenechá sedět doma.

Město Zlín zažije až do neděle 14. října Týden zdraví. Tradiční akce nabídne celou řadu programů, jejichž společným jmenovatelem je péče o tělo a duši. Podrobně jsou popsány v příloze nebo na internetových stránkách www.zlin.eu.

Zavzpomínat si při starých „peckách“ i vychutnat si písně nové, takové možnosti dá koncert Honzy a Františka Nedvědů ve středu 10. října v Otrokovické Besedě. Oba písničkáři už oznámili, že do repertoáru zařadili třeba Růže z papíru, Stánky či Frankie dlouhána, ale i písničky z loňské desky, která je zatím jejich poslední. Koncert začne v 19 hodin, vstupné stojí 300, 280 a 260 korun.

Alternativa - kulturní institut Zlín nabídne ve čtvrtek 11. října program nazvaný Sahadža jóga – muzikoterapie a její blahodárný účinek na váš organismus. Muzikoterapie bude představena jako jeden ze směrů, který využívá k rozvoji osobnosti hudbu. „Uvidíte a uslyšíte praktické ukázky indické mystické hudby, vedoucí k rozvoji a harmonizaci osobnosti. Součástí aktivity bude praktická ukázka se zapojením všech účastníků, kteří si vyzkouší blahodárný vliv hudby sami na sobě,“ prozradila odbornice na muzikoterapii Janka Popová. Akce začne v 18 hodin, vstup je volný.

Kdo je vyznavačem dechové hudby, neměl by si nechat ujít ve čtvrtek vystoupení Dechové hudby Zálesanka v sále Rondo luhačovické Elektry. Dechová hudba byla v Luhačovicích založena již kolem roku 1935. Od roku 1975 řídí její 15členný soubor Jiří Sládek. Hudebníci jsou seskupení z Luhačovic i okolí. Hudba není regionálně zaměřena a hraje převážně pro pacienty a rekreanty a doplňuje tak typický kolorit Luhačovic. V posledních 15letech účinkovala v zahraničí, a to v Polsku, Slovensku, Rakousku, Německu, Holandsku a Španělsku. Repertoár souboru tvoří skladby českých moravských i slovenských autorů. Vystoupení začne v 19 hodin.

Výjimečné kulinářské zážitky slibuje návštěva Zvěřinových hodů na Ranči Kostelany, které jsou naplánované od pátku 12. do neděle 14. září. Kromě pestré gastronomie návštěvníky potěší i hudba v podání cimbálové muziky Juráš.

Středisko volného času Včelín v Bystřici pod Hostýnem zve všechny, kteří mají pro strach uděláno, na "Strašidelnou noc ve Včelíně", která se uskuteční v pátek od 18 hodin. „Pokud se nebojíš, přijď si užít zábavnou noc plnou her a strašidel s přespáním na půdě,“ vzkazují organizátoři. Zájemci se můžou hlásit v kanceláři Střediska volného času Včelín, nebo přes mail do středy 10. října. Více informací na www.svcvcelin.cz.

Jaký bude konec světa podle Mayů se dozví návštěvníci páteční přednášky v Hvězdárně Uherský Brod. V rámci Světového kosmického týdne bude přednášet o podivuhodném světě mayské astronomie Rostislav Rajchl. Akce začne v 19:30.

V sobotu 13. října bude možné vyrazit na nákupy kvalitních regionálních potravin. Vyhlášené farmářské trhy se uskuteční třeba v areálu základní školy ve zlínské Štípě. Návštěvníci budou mít z čeho vybírat. V nabídce bude maso, pekařské výrobky, mléčné výrobky, sýry, vejce, med, medovina, víno, povidla, zelenina, koření a jiné výrobky domácího původu. Ve Vsetíně bude místem farmářských trhů Dolní náměstí. Jejich specialitami budou chlazené a uzené ryby z Třeboně, valašské frgály a pečivo, med a medovina.

Podzim je časem pouštění draků. S dětmi bude možné vyrazit na tuto akci třeba v sobotu na kopec Bártovec v Bystřici pod Hostýnem, pouštět se začne v 10 hodin. Soutěžit se bude o nejveselejšího draka a o draka nejvýše letícího, odměněni budou všichni závodníci.

O nadcházejícím víkendu se na Sv. Hostýně na Kroměřížsku uskuteční "Dušičková pouť". Zahájena bude v sobotu v bazilice Nanebevzetí Panny Marie pontifikální mši svatou, která začne v 17 hodin. Po mši svaté bude následovat světelný průvod a pobožnost na lesním hřbitově. V neděli v 10:15 hodin bude mše svatá v bazilice Nanebevzetí Panny Marie. Ve 13 hodin se u památníku obětí 1. světové války uskuteční svaté požehnání a pobožnost. Více informací na www.hostyn.cz.

Do Zvonice na Soláni na Vsetínsku se v sobotu půjde na oblíbeného muzikanta. „Naše pozvání přijal přední český saxofonista Felix Slováček. Přijede k nám v rámci pořadu Host na Soláni. Program začne ve čtyři hodiny odpoledne,“ sdělila Alena Vašutová z IC Zvonice.

Jaká tajemství a jaké osudy skrývají vily a domy v Luhačovicích. Kdo je postavil a kdo je obýval? To je možné zjistit z výstavy v Muzeu luhačovického Zálesí. Navštívit ji je možné až do neděle 28. října.

Další nabídku zajímavých akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz