Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

28. 01. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte.

Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

Pokud by vše bylo jako dřív, vystačili by lidé s jídelníčkem složeným z toho, co najdou ve svém okolí, ale svět se změnil. V tom současném sice nemáme tak zdravé ředkvičky, rajčata a například meruňky, ale vše se vyvažuje a tak si můžeme přísun zdravých výživných látek vynahrazovat některými globálními hvězdami, které jako by za tímto účelem rostly na místech, která se dokázala rukám “všekultivujícího” člověka vyhnout.

Není lehké se v nich zorientovat, protože v jejich popisech často najdete velmi podobná slova. Ta působí jako z nějakého slovníku pozitivní komunikace a to tak nekriticky, až to působí podezřele.

Jsou to takoví cizinci, od kterých se buď můžeme hodně naučit nebo se jich bát a nechat je bez povšimnutí projít kolem. Doporučujeme zastavit a dát se s nimi do řeči.

Chlorella vám bude vyprávět o tom, jak zbavit organizmus všemožných jedů, které se v něm nashromáždily. Že řasy rostou jen v moři? Nikoli. Sladkovodní Chlorella to s oprávněnou hrdostí potvrzuje. Při pravidelné konzumaci objeví váš lékař něco nového a to docela čistý chlorellopis.

Matcha o té už jste asi slyšeli. Její sušené listy kontrolují tělesnou hmotnost, pomáhají vylučování vody z těla, přispívají k činnosti srdce a podporují metabolismus tuků.

Kelp je vodní hnědá řasa patřící do třídy chaluh. Má antibakteriální a antivirové účinky. Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a krevního tlaku. Je zdrojem lehce stravitelných bílkovin a sacharidů.

Spirulina je dalším přírodním elixírem pro tělo i duši. I ona patří mezi sladkovodní zelenomodré řasy. Sportovcům vždy udělá radost, když je něco trochu povzbudí. Jejich spirit rozhodně vzroste poté, co ochutnají tento přírodní antioxidant, který vyniká až 70 % obsahu rostlinných bílkovin. Radost udělá také cukrovkářům a všem, kteří nechtějí být příliš velcí a na svět se chtějí dívat svěže.

Moringa olejodárná pochází trochu z říše kouzel konkrétně z podhůří Himálaje. Strom dorůstá do výšky až dvanácti metrů. Čarovná je jeho schopnost prospívat lidem vším, co na něm najdou. Kořeny připomínají křen, zelené plody směle nahradí fazolové lusky a květy povyšují čajové směsi na vonné elixíry. Listy plné minerálů, vitamínů, bílkovin a proteinů, vitamínu C, antioxidantů, betakarotenu, vápníku, draslíku a spoustu dalších látek. Pod tímto stromem spadané listí nehledejte.

PROČ NATU MÁME CHUŤ?

Jsme tým, který si “dělá co chce” v bádání nad nalezením optimálního složení čistých ingrediencí. Najdete u nás místo přirozené realizace vlastních myšlenek a postřehů, kde si už několik let hrajeme s čistými ingrediencemi, které nám chutnají samy o sobě a v některých kombinacích rostou dál, výš,…

Chuť, o které mluvíme, není ten prvoplánový impulz jednoduché, výrazné chuti, ale spíš chuť se zakousnout do něčeho opravdového, co probouzí pocit, že po jídle budu svěžejší, lehčí, usměvavější.

Love nature, love yourself

www.natu.cz

Zdroj:  PR klinika

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz