15. 10. 2012 - Vítězem 3. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se dnes stal Lukáš Paluska, šéfkuchař restaurace Carlsbad Plaza Karlovy Vary a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.
Lukáš Paluska se soutěže zúčastnil již po třetí a dnes zvítězil v čase 5 minut 20 sekund a získal 89 bodů. Druhý a třetí nejlepší byli Antonín Lagron (restaurace U Peronu, Praha, 86 bodů) a Josef Tóth (restaurace Máneska, Neratovice, 84 bodů).
Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2012 konalo.
U 26 účastníků mistrovství se hodnotila kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.