Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Storna ubytování z důvodu koronaviru

 Storna ubytování z důvodu koronaviru

05. 03. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - V souvislosti s aktuálním výskytem koronaviru, který je velmi intenzivně probírán rovněž v médiích, jsme zatím neobdrželi žádné specifické informace nebo pokyny ze strany Ministerstva zdravotnictví.

Domníváme se, že je třeba vyčkat dalšího vývoje a pouze dbát na dodržování stávajících hygienických předpisů pro provozy ubytovacích a gastronomických zařízení.

Ve stejném duchu informujeme i media, která vznáší tyto dotazy. AHR ČR jinak nebude zatím vydávat žádná jednostranná stanoviska k veřejnosti.Dle našich informací Ministerstvo zdravotnictví systematicky monitoruje situaci a je v úzkém spojení jak  s  Evropským  střediskem  pro  prevenci  a  kontrolu  nemocí  (ECDC),  tak  i  s  experty  ze  Světové zdravotnické  organizace  (WHO). Ministerstvo  zdravotnictví  dále  připravilo  pro  občany  souhrnné informace, které budou průběžně aktualizovány.

Co se týká obchodní stránky věci, domníváme se, že je třeba opět vyčkat dalšího vývoje. V každém případě  čínská  klientela  tvoří  6  %  celkového  příjezdového  cestovního  ruchu  do  ČR  (cca  600  tis. příjezdů ročně). Je tedy zřejmé, že zvláště pro některá ubytovací zařízení může mít současné rušení skupinových  akcí  a  přerušení  přímého  leteckého  spojení  citelné  dopady.  Navíc  v  současné  době registrujeme všeobecně rušení některých rezervací ze strany občanů i v rámci EU. Je to pravděpodobně důsledek obav z cestování všeobecně a tuto záležitost nechceme rozhodně podceňovat. Pokud by měla situace dále gradovat, budeme hledat řešení a podporu ze strany příslušných ministerstev. Zároveň  jsme  připravili  stanovisko  k  dopisu  společnosti  Booking.com,  který  vyzval  hoteliéry k  bezplatným  stornům  rezervací  čínských  turistů.  Stanovisko  členové  AHR  obdrželi,  případně  je k dispozici na sekretariátu AHR ČR.

Zdroj: AHR ČR


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz