17. 10. 2012 - Do konce letošního roku zbývá 11 týdnů, během kterých vám přineseme 11 cocktailů od barmana Cocktail baru Lanterna - Petra Slováka. Každý týden se tak budete mít možnost naučit jeden recept. A když to zvládnete, tak pro oslavu Silvestra jste nepostradatelnými.
White Cuban
Suroviny: Rum Havana Club Especial, Káhlua, Cream,Coffee Beans, Chocolate Chips
Postup
Míchací sklenici si naplníme ledovou tříští, vychladíme a scedíme přebytečnou vodu. Na ledovou tříšť dávkujeme 3cl Káhlua - kávový likér a 3cl Rum Havana Club Especial a vymícháme to barovou lžící. Poté scedíme do vychlazené koktejlky. Nahoru pomalu nalijeme našlehanou smetanu tak, aby se nám vrstvy nespojily.
Zdobíme kávovými zrnky a domácí lámanou čokoládou. Drink se pije plnými doušky a krásně se Vám pojí obě vrstvy. Je to dezertní koktejl, vhodný po jídle.
Text a foto: Head Bartender Petr Slovák, Cocktail Bar Lanterna
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.